Tonsser.com .

Blogindlæg: Wessam Abou Ali, AaB U17

Blogindlæg: Wessam Abou Ali, AaB U17

Wessam og resten af det danske U17-landshold drog fornyligt afsted til Frankrig. Her blev to træningskampe spillet mod Frankrig og endte desværre 3-1 og 3-0 nederlag. Her et blogindlæg fra Wessam Abou Ali.

Af Tonsser.com .

Herhjemme boltrer den målfarlige og teknisk stærke angriber sig hos AaB. Hans tilstedeværelse i den danske U17-liga har været tydeligt bemærket, især gennem Tonsser, hvor han i efteråret toppede Power Rankings og lå nr. 1 på assistlisten. Læs med her, hvor Wessam selv har udarbejdet et personligt blogindlæg. Han fortæller om selvtræning, diciplin, op- og nedture, og hvad han har gjort for at komme tilbage endnu stærkere, når tiderne har været svære:

- Jeg ankom fra B52 til AaB tilbage i 2010. Fire år senere skrev jeg under på en kontrakt med klubben, hvilket er en bedrift jeg er meget stolt af. Mest af alt fordi det er et mål, som jeg har arbejdet rigtigt stenhårdt imod lige siden, jeg første gang satte mine ben på træningsanlægget. Gennem det meste af min karriere har jeg haft position på venstrekanten, men jeg er senere hen blevet omskolet til angriber. Dette er nu blevet min faste plads på U17-ligaholdet, og ikke nok med jeg nu ligger forrest på banen, så forsøger jeg som anfører samtidigt altid at gå forrest for holdet.

- At bære anførerbindet er noget jeg er særligt glad for, da det betyder, at de i AaB tror på mig, hvilket bidrager en masse til min motivation. Som elitefodboldspiller ligger der mange træningstimer i den enkelte uge. For udover min selvtræning, forberedelse og kamp, træner jeg ca. 10 timer fast om ugen. Nogen vil sige at det er mange timer at bruge på træning, men mig og så mange andre på samme niveau nyder at spille fodbold, og samtidigt har vi drømme om at blive noget stort inden for sporten.

- Personligt har jeg selv flere drømme om og mål for min fodboldkarriere. Èt af de helt store mål er at kunne leve af fodbolden, måske endda spille i udlandet en dag. Hvis jeg skal dele min helt store drøm for fremtiden, så ville det være at spille i Real Madrid. Det er noget der driver mig rigtig meget i min hverdag, og fordi jeg er så opsat på at nå de mål, er jeg indstillet på at lægge den ekstra tid, arbejde og fokus i min selvtræning, som det kræver. Der er nemlig hele tiden ting og områder jeg kan forbedre mig indenfor, og specielt i forhold til min teknik arbejder jeg i øjeblikket helt ned i detaljerne.

- Alle unge fodboldspillere med drømme om at blive professionelle eller at klare sig godt indenfor sporten burde selvtræne. Det er en vigtig ting for at finde sig selv som fodboldspiller, og samtidig udvikle sig så man får nogle stærke og unikke spidskompetencer. Her henter jeg meget inspiration fra Neymar og Cristiano Ronaldo, som jeg nok også vil kalde mine yndlingsspillere.

- Nedture er også noget, som jeg vil mene at ethvert menneske har været igennem på et eller andet tidspunkt. Personligt har jeg altid haft en drøm om en dag at kunne trække den rød-hvide trøje over hovedet, men jeg blev ramt af skader og perioder med dårlige præstationer, når det virkelig gjaldt om at spille sig på. Alle er selvfølgelige tilfredse med at have succes, men skal man kunne klare livet som professionel fodboldspiller, så skal man være stærk nok til at komme igen, når man møder modstand i den ene eller anden forstand. Ryger man ind i en dårlig periode, så rammer det ofte selvtilliden, og det kan være hårdt arbejde og tidskrævende process at komme tilbage.

- Her vil jeg sige, at det er vigtigt at være tålmodig, fordi det hele handler om, at man skal finde sig selv og samtidigt kunne være ærlig med sig selv i forhold til ens mangler og svagheder. Ofte er det her, årsagen til nedturen ligger, hvilket man skal være beredt på at indse og efterfølgende tage aktion. Det er så her at en stærk vilje, disciplin og tro på tingene har betydning. Selvom det kan være hårdt at skulle pege sine egne mangler og svagheder ud på den måde, er det mindst lige så hårdt at arbejde dem op på det rette niveau, som det næste skridt. Dette kræver både en fokuseret mental og fysisk indsats.

- Jeg har selv haft en del nedture i mit liv, og især inden for fodbold. Her har det hjulpet mig meget at tage kontakt til mine forældre eller min klubtræner, når jeg har manglet støtte eller hjælp. Min far Haissam tager jeg tit fat i, når jeg mangler et godt råd eller måske bare en at snakke med. I AaB har vi også gode vejledere, og især den nye U17 træner; Adam Harell er en rigtig god person at gå til i den sammenhæng. De fortæller mig, hvordan jeg kan gribe min udvikling an i forhold til ting, som jeg vil forbedre. Det har ofte taget tid at komme tilbage på toppen. Men når jeg kigger tilbage på det i dag, og helt tydeligt kan se forbedringerne på områder, hvor jeg tidligere har haft det svært, så bliver jeg virkelig stolt.

- Helt overordnet vil jeg dog ikke lægge skjul på, at det er min kærlighed til fodbold, som har været den største drivkraft i min udvikling. Jeg elsker det virkelig. To gange i træk er jeg nu blevet udtaget til u17 landsholdet, først én uge i Tyrkiet og nu én uge i Frankrig. Jeg er stolt af mig selv og glad, men jeg er samtidigt klar over at det kræver hårdt arbejde, koncentration og fokus for at holde på sin plads.

- Derudover er mine forventninger til det kommende forår, at jeg personligt fortsætter den gode form med en masse mål og assists. Som hold håber jeg vi kan nå og vinde medaljer. Vi er ihvertfald i gang med nogle gode forberedelser, og Adam gør rigtig meget for at vi står skarpt og er fokuseret når det går løs.”