• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Analyse: Har FC København overtaget FC Midtjyllands problemer?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København skal have løst deres problemer i Superligaen meget snart - ellers kommer holdet til at bøvle med torsdagskampe igen i næste sæson, lyder det fra Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen.

Af Troels Bager Thøgersen

FC Midtjyllands problemer med europæisk fodbold er veldokumenterede.

Efter fire sæsoners skuffelser i de afgørende kvalifikationskampe var det først i år, FC Midtjylland igen kom i et europæisk gruppespil, som alt efter udfaldet på onsdag bliver Europa League eller Champions League.

Og da holdet var i Europa League-gruppespillet i 2015 og endte med at forskrække Manchester United i tre halvlege og en sjat på Old Trafford, var resultaterne i Superligaen undervejs i efteråret alt andet end gode.

Resultaterne rettede sig først, efter FCM var blevet afstraffet i Marcus Rashfords debutkamp på den store scene.

Nu er FC Midtjylland tilbage i gruppespillene i Europa og har en fornuftig mulighed for, at det bliver i Champions League i stedet for Europa League, efter man i første opgør mod Slavia Prag spillede 0-0.

Torsdag møder FC København Piast Gliwice i Europa League-kvalifikationen, og trods problemerne i Superligaen har jeg stadig FCK som relativt klar favorit. Comebacket sidste torsdag i slutfasen mod IFK Göteborg var flot efter Tobias Sanas sene føringsmål, især for et hold, der fire dage forinden var blevet ydmyget i 1. halvleg i Odense. Og selvom det især efter kampen kunne føles som om, jeg havde set en anden kamp end de fleste andre, var FC København det hold, der skabte mest i Parken i søndags og så på dygtig vis blev slået i tredje minut af tillægstiden af et hårdtarbejdende Brøndby-hold, der ramte holdets topniveau.

Hvis FC København slår Piast Gliwice, skal gruppespilsbilletten sikres mod enten kroatiske Rijeka eller den lille ukrainske klub Kolos Kovalivka, og det vil på ingen måde undre mig, at FC København gør netop det og derfor spiller en udmærket omgang Europa League-fodbold med adskillige point til Danmarks UEFA-koefficient, muligvis også flere end FC Midtjylland i en ekstremt stærk Champions League.

Læs også:Optakt: FC København - Piast Gliwice

Men det ændrer stadig ikke, at der virkelig er noget, der skal rettes op hjemme i Superligaen.

I weekenden skal FCK møde Vejle på udebane, og efter to FCM-mesterskaber i sæsoner, hvor FC København har spillet europæisk i foråret, får man tanken, at FC København er begyndt at lide under de problemer, man tidligere har skudt på FC Midtjylland for.

FC København har de seneste fire sæsoner spillet det, der svarer til en hel ekstra Superliga-sæson alene i europæiske kampe end FC Midtjylland, der er det danske hold med næstflest europæiske kampe i samme periode.

Måske er det ikke så underligt, hvis Ståle Solbakken og hans stab leder efter løsninger på transfermarkedet med udsigt til, at man igen i denne sæson skal have kræfter torsdag aften i Europa League og så igen i ligaen tre døgn senere?

Jeg giver Solbakken og FCK-folkene helt ret i, at det har været en fordel for FC Midtjylland i DM-duellerne i Superligaen, at man ikke har haft midtugekampe at tænke på og har kunnet bruge en bred og dygtig trup alene i Superligaen.

Men med fare for at gentage mig selv, så går det problem jo ikke væk. Eller jo, FC Midtjylland skal også slide og slæbe i denne sæson med mindst seks ekstra europæiske kampe, som suger langt mere energi og rammer resten af indsatserne langt hårdere end bare de 540 minutters gruppespilsfodbold.

Men FC København skal stadig finde en måde at have de psykiske og fysiske kræfter til at vinde uge efter uge i Superligaen, og det har faktisk været helt skidt i 2020.

Læs også:Optakt: Viktoria Plzen - SønderjyskE

Ja, 2020 har været ekstraordinært og er det i den grad stadigvæk, men når FC København efter nederlaget til Brøndby IF i sidste weekend har tabt to Superliga-kampe flere, end holdet har vundet i år, er det her altså ikke bare et snævert øjebliksbillede tegnet af en dum redaktør på et sportsmedie.

Jeg skal beklage, at der er lidt Groundhog Day over denne klumme, som på flere måder minder om den i sidste uge.

Men nogen er nødt til at være Bill Murray og sige, at vi altså har set murmeldyrets skygge og hørt historien om FCK-dominans og et uheldigt kampforløb før. Gentagne gange, endda, her i 2020.

At man nåede en kvartfinale i Europa League siger noget godt om topniveauet, og at der i den grad er folk på det nuværende FC København-hold, der kan finde ud af at spille fodbold.

Men problemerne hjemme i Superligaen skal løses meget snart, hvis man ikke igen i næste sæson skal bøvle med kampe torsdag aften, der ødelægger uger og måneder af FC Københavns kalender.

Så selvom kampen mod polske Piast naturligvis er vigtigst for FC Københavns identitet og overtrækket i banken i en ekstremt svær tid, er det mest interessante måske, hvad der sker søndag aften i Vejle mod Superligaens mest scorende hold. Lige der kunne Ståle Solbakken og hans spillere nok godt tænke sig at bytte med rivalen Brøndby, der i stedet for Vejle får besøg af et medgørligt Horsens-mandskab.

Læs også:Mikkel Kirkeskov: En AGF'er som mig vil altid gerne slå FC København

Læs også:Superliga powerranking: Derfor bliver Brøndby overhalet af FC Midtjylland

Læs også:Spotpris: Se FC Københavns jagt på Europa League med Dplay

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020