• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Optakt: FC København - Piast Gliwice

Foto: Getty Images

Det er to tidligere mesterhold, der tørner sammen i Parken torsdag aften. Det er også to bundhold i deres respektive ligaer.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 20.00
Spillested: Parken, København
Dommer: Roi Reinshreiber, Israel 
På TV: 6'eren
Hashtag: #eldk

Holdnyt:
FC København:

I sidste sæson reddede de europæiske præstationer FC København fra en meget skuffende sæson. Nu skal Europa også redde de danske vicemestre fra en elendig start på sæsonen.

FC København har tabt til både OB og Brøndby IF og er aktuelt bundhold i Superligaen sammen med AC Horsens. Den hidtil eneste succesoplevelse var 2-1-sejren over et meget tamt IFK Göteborg-mandskab, og det var ikke langt fra at gå galt for FCK'erne på Gamla Ullevi.

Denne gang har FC København hjemmebane, og det betyder selvsagt ekstra meget i denne sæsons Europa League-kvalifikation, hvor det hele afgøres over én kamp. 

FC København må undvære Nicolai Boilesen, Andreas Bjelland og Nicolaj Thomsen. 

Piast Gliwice:
For halvandet år siden kunne Piast Gliwice lade sig hylde som polske mestre. Der er løbet en del vand gennem åen siden.

Læs også:Kamil Wilczek roser EL-modstander: Det er imponerende

I sidste sæson blev klubben en hæderlig nummer tre, hvilket er grunden til at polakkerne nu skal møde FC København, men Piast Gliwice er startet denne sæson endnu dårligere end FCK. Efter fire runder er holdet på sidstepladsen i den polske liga uden at have scoret et eneste mål.

I Europa er det gået bedre. Piast Gliwice lagde ud med at besejre Dinamo Minsk 2-0 på udebane, og senest vandt polakkerne 3-2 på hjemmebane over TSV Hartberg. 

I sidste sæson kunne FC København og Piast Gliwice også have mødt hinanden. Efter nederlaget mod Røde Stjerne i Champions League-kvalifikationen stod FCK til at møde den samlede vinder af Piast Gliwice og Riga i Europa League-playoff, og det endte som bekendt med at blive letterne, der gik videre på reglen om udebanemål.

Cheftræner Waldemar Fornalik blev i sidste uge testet positiv for Covid-19, og han er derfor lige nu i karantæne sammen med et andet medlem af staben. Waldemar Fornalik kommer næppe med til København, og så skal hans bror og mangeårige assistent Tomasz Fornalik lede polakkerne i Parken. 

Karantæner:
FC København: Ingen
Piast Gliwice: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Johnsson - Varela, Nelsson, Sigurdsson, Bengtsson - Daramy, Falk, Zeca, Fischer - Wind, Wilczek

Læs også:Lionel Messi i Herning: Så sandsynlig er nedrykning for Superliga-klubberne

Piast Gliwice (3-5-2): Plach - Malarczyk, Czerwinski, Kirkeskov - Rymanlak, Lipski, Sokolowski, Milewski, Holubek - Parzyszek, Stecyk

Profilen:
I Piast Gliwice er der dansk islæt på banen i form af Mikkel Kirkeskov, der kom til klubben for to år siden og blev mester i sin første sæson. Den tidligere AGF'er har kontraktudløb ved årets udgang, og han forlader snart Piast Gliwice - det afslørede han tidligere på ugen for over tipsbladet.dk. Kirkeskov har spillet Superliga-kampe mod FCK for både OB og AGF - han har aldrig prøvet at slå Ståle Solbakkens mandskab. 

Vidste du, at:..:
Kamil Wilczek har en fortid i Piast Gliwice, og han har spillet over 100 kampe for klubben. I 2014/2015-sæsonen blev Kamil Wilczek topscorer i den polske liga med 15 mål, mens han spillede for Piast Gliwice. Det var her, Brøndby IF fik øjnene op for angriberen. 

Dom:
FC København møder et hold, der er lige så skidt kørende i ligaen, som de selv er, så gæsterne bør ikke have mere moral end FCK'erne. Og så er det svært at få øje på, hvorfor Piast Gliwice skulle kunne slå FC København i Parken. 

Man kan ikke helt regne med FC København på samme måde, som man kunne tidligere, men Ståle Solbakkens tropper skal simpelthen kunne slå Piast Gliwice, og det tror vi, at de gør, selv om FCK formentlig heller ikke i dette tilfælde kommer let og elegant til det.

FC København vinder 2-0.

Læs også:Medie: Stor udenlandsk interesse for Hedlund - Her er Brøndbys pris

Læs også:Jan Bech om FCK's Wilczek-aftale: Sådan vil vi aldrig gøre

Læs også:Kan forlade FCK gratis: Bryan Oviedo overrasket over Ståle Solbakken

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020