• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Mikkel Kirkeskov: En AGF'er som mig vil altid gerne slå FC København

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Piast Gliwice-danskeren Mikkel Kirkeskov ser frem til torsdagens opgør mod FC København i Europa League.

Af Ole Hoffskov

Der er dansk islæt på begge mandskaber, når FC København og Piast Gliwice tørner sammen i Europa League-kvalifikationen torsdag aften i Parken.

Hos gæsterne fra Polen huserer den tidligere AGF- og OB-spiller Mikkel Kirkeskov, og han starter med al sandsynlighed inde i forsvaret hos udeholdet.

Han ser meget frem til at vende tilbage til Danmark og møde FC København.

- Jeg glæder mig helt vildt. Vi havde allerede muligheden i sidste sæson, men vi tabte til Riga, der så mødte FC København. Nu er det vores tur, og det bliver en fed oplevelse. Jeg har ikke spillet i Parken i årevis, og det er altid specielt som dansker at spille i nationalarenaen. Jeg glæder mig til at vise, hvordan jeg har udviklet som spiller i de år, jeg har været i udlandet, siger Mikkel Kirkeskov til tipsbladet.dk.

Venstrebacken mener, at han har udviklet sig på- og udenfor banen, siden han forlod Danmark og OB i 2016 for at tage til Aalesund.

Læs også:Ragnar Sigurdsson gider ikke snakke om penge: FCK gør mig lykkelig

- Først og fremmest har jeg udviklet mig som person, og som spiller synes jeg, at jeg har udviklet mig som en offensivt indstillet venstre back. Det handler dog ikke om mig, og selvfølgelig skal jeg se ud over egen næsetip, når vi møder FC København. Jeg spiller gerne en lidt dårlig kamp, bare vi vinder, siger han.

Bookmakerne er dog enige om, at FC København bør vinde over den aktuelle nummer sidst i den polske liga, og Mikkel Kirkeskov er enig i den vurdering.

- De er helt klart favoritter. Sådan tænker vi, og det er jeg sikker på, at FC København også selv tænker. FCK har en sindssyg historie i Europa, og de har lige mødt Manchester United i kvartfinalen i Europa League. Det siger alt, men det bliver afgjort over en en enkelt kamp, og jeg er sikker på, vi nok skal give dem kamp til stregen. Vi tager til Parken for at vinde og gå videre, siger Kirkeskov, der har en god fornemmelse af FCK's niveau:

- Jeg følger stadig Superligaen tæt, og jeg har noteret, at de ikke har vundet så meget i år. Men det her er Europa, og FCK og Europa hænger sammen. Det er måske ikke noget dårligt tidspunkt at møde FC København, men de er en storklub og har gode spillere.

Mikkel Kirkeskov er født i Aarhus, og AGF er hans barndomsklub. Rivaliseringen mellem Danmarks to største byer raser også på fodboldbanen, og det husker Piast Gliwice-danskeren.

Læs også:Medie: Peter Ankersen skifter tilbage til FC København

- Det er specielt at møde FC København, men det hænger ikke sammen med, at jeg er fra Aarhus. FC København har været det bedste hold i Danmark de seneste 10-20 år, og det er altid spændende at måle sig mod dem. Jeg definerer stadig mig selv om AGF'er, og som AGF'er kan jeg garantere, at man altid gerne vil slå FC København, siger Kirkeskov.

FC København-angriberen Kamil Wilczek stod søndag over for Brøndby IF, og torsdag skal han igen møde en række tidligere holdkammerater. Wilczek har spillet over 100 kampe for Piast Gliwice, og i 2014/2015-sæsonen blev han ligatopscorer med 15 mål for klubben.

- Det er klart, at vi taler meget om Kamil Wilczek. Jeg tror, at tre-fire af mine nuværende holdkammerater har spillet sammen med Kamil her i klubben, og jeg kender ham jo også. Det bliver sjovt begge veje, og selv om FCK ikke har været så gode i denne sæson, har jeg også noteret, at Kamil allerede har fået gang i målscoringen. Han er on fire, siger danskeren.

Mikkel Kirkeskov afslørede tidligere på ugen for over tipsbladet.dk, at han forlader Pist Gliwice senest til vinter, og at fremtiden allerede er på plads - det kan du læse mere om her

Læs også:Spotpris: Se FC Københavns jagt på Europa League med Dplay

Læs også:Tirsdagens rygtebørs: Tidligere FCK-spiller på ønskelisten i Fulham

Læs også:Var Pavlovic et flop i FCK? Jeg kan ikke acceptere, der bliver grinet hånligt

Læs også:Lionel Messi i Herning: Så sandsynlig er nedrykning for Superliga-klubberne

Læs også:Optakt: FC København - Piast Gliwice

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020