• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Troels Bager Thøgersen

En uge med hjertet på på det helt rette sted

Foto: Getty Images

Dagene efter Christian Eriksens uhyggelige kollaps i Parken har vist et stærkt sammenhold i fodbold, der har understreget fansene og spillernes hovedroller i spillet.

Af Troels Bager Thøgersen

Denne leder blev først bragt i Tipsbladets fredagsudgave 18. juni 2021.

Det eneste virkelig gode ved Christian Eriksens kamp for livet i Parken i lørdags var, at genoplivningen og behandlingen faldt heldigt ud, og at familiefaren efter eget udsagn har det ok efter omstændighederne.

En hel verden krydser fingre for, at han kommer sig og får et langt og godt liv med familie og venner, og alt, der handler om igen at spille fodbold, er en ren bonus, der lige nu er fuldstændig ligegyldig.

Men midt i rædslen og angsten i en situation, ingen nogensinde ønsker gentaget, viste fodbold og menneskerne omkring det, hvor meget godt der er i verden.

Der var de chokerede holdkammerater, der ydede førstehjælp, skærmede deres ven og trøstede. Lægerne, der handlede resolut og fik Eriksen tilbage til livet.

Tilskuerne, der sang Christian Eriksens navn, trøstede efter bedste evne, græd og håbede og bad til, at den unge mand ville klare den.

Finnerne, der støttede og hyldede Eriksen og danskerne.

En hel fodboldverden, der rakte ud og sendte støttebeskeder i kampe og på sociale medier.

Millioner og atter millioner af fans, der gjorde det samme.

Det er langt fra alt, der har været perfekt siden de skrækkelige timer i lørdags.

Men det stærkeste og overskyggende indtryk er det sammenhold, man har set, lige fra holdkammeraterne på banen til fans på den anden side af jorden, der har været lige så rystede og håbet lige så inderligt på Eriksens velbefindende, som vi har i Danmark.

Det sammenhold så vi igen udspille sig på en følelsesladet aften i Parken torsdag, hvor hyldesten af Eriksen gjorde selve fodboldkampen til det næstvigtigste, og ingen skal være i tvivl om, at der på banen, sidelinjen og tribunen er rigeligt med mennesker – ingen nævnt, ingen glemt – med hjertet på det rette sted for andre og for hinanden.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020