FCK får brug for lidt Thomas Vermaelen og Roar Strand
Foto: Lars Poulsen/Polfoto
Generelle

FCK får brug for lidt Thomas Vermaelen og Roar Strand

FCK-mandskabet ser stærkt ud, men får også brug for held og tilfældigheder for at komme i CL-gruppespillet.

Denne leder bringes i Tipsbladets fredagsudgave 5. august

Hvis ikke Thomas Vermaelen havde en dejlig familie og havde tjent mange millioner kroner på sin hobby, måtte han føle sig som en af spillets mest uheldige personer.
Siden begyndelsen af 2013 har den dygtige belgiske forsvarsspiller kun startet inde i 21 ligakampe for Arsenal og FC Barcelona, og det var også hans uheld, der var med til at skabe det FC København, vi kender i dag.

Som purung forsvarsspiller var Vermaelen del af et Ajax-hold, der havde en 2-1 føring med fra København, men med et usandsynlig uheldigt forsøg på at cleare et indlæg et kvarter før tid gav Vermaelen de danske gæster en heldig 2-0 sejr.

Fire år senere var det Rosenborgs indskiftede veteran Roar Strand, der i et hektisk RBK-pres huggede bolden på trekantsammenføjningen, let afrettet af Johan Wiland. I første kamp kørte Rosenborg i perioder FCK ud af banen og havde ved 2-0 stolpeskud ved Rade Prica og frit mål til den senere Esbjerg-spiller Bakenga, før Jesper Grønkjær ufortjent reducerede.

Uden en pæn portion held i kvalifikationen havde FC København aldrig slået Manchester United, Celtic, Rubin Kazan, Panathinaikos og spillet uafgjort med FC Barcelona.

Får FC København brug for det held igen?

Trækker københavnerne Viktoria Plzen og Legia Warszawa, er svaret nej – så har lodtrækningen foræret FC København rigeligt.

I kalenderåret 2016 har FC København trukket sammenligninger med de to stærke årgange i 2006 og 2010, og selvom det nuværende FCK-mandskab ikke er lige så erfarent, er dynamikken i det offensive spil respektindgydende.

APOEL lavede en APOEL (læs også eftertanken på side 5) på Rosenborg og kunne vel samle en god del af Fodbolddanmark bag FCK i et opgør om et Champions League-gruppespil til en værdi af 150-200 millioner kroner.

Brendan Rodgers’ Celtic-mandskab er næsten mere attraktivt at møde end APOEL efter vaklende spil og resultater mod Lincoln Red Imps fra Gibraltar og Astana fra Kasakhstan, mens Red Bull Salzburg er begyndt dårligt i den østrigske liga men er playoff-rundens sværeste modstander efter Olympiakos’ overraskende exit.

Hvis APOEL, Salzburg eller Celtic dukker op i bowlen i Grimaldi Forum i eftermiddag, får FCK igen brug for heldet, uanset hvor meget det vil irritere Ståle Solbakken at tale om marginaler og tilfældigheder. Plus to gode kampe fra Robin Olsen i buret.

Men når FC København er jævnbyrdig med to-tre-fire ud af fem seedede modstandere i den endelige playoff-runde til Champions League, er noget gået rigtigt. For dansk fodbolds skyld vil det gøre godt, hvis de lovende takter bliver vekslet til seks CL-gruppekampe i efteråret.

Køb Tipsbladet - du finder det i Ekstra Bladet hver fredag.