Video : Tipsbladet
Generelle

Genialt! Lad os få det i Superligaen

Der er meget i vejen med fodboldverdenen, men én ting ved EM rammer 100 procent plet.

Bare rolig, jeg er ikke blevet jubelidiot: Der er meget, der stadig er i vejen.

UEFA har skåret i folkene med erfaring i storkampe og slutrunder, så man ligesom gentagne gange de seneste år har problemer med den sikre afvikling af kampene.

Logistikken er mildest talt udfordrende for mange, som danske fans oplevede i Stuttgart.

Og så er det lidt morsomt at høre UEFA kloge sig om griske klubber og trætte spillere, når man selv lige har trukket lod til de første kvalifikationsrunder i de tre udvidede Europa-turneringer.

På banen er det danske landshold under pres og kunne meget vel være tvunget til at slå Serbien, hvis serberne lever op til favoritværdigheden mod Slovenien og det danske hold ikke leverer turneringens overraskelse og slår et England med Saka, Kane og Bellingham.

Så nej, det er ikke lutter lagkage indtil videre, bortset fra dommer-afdelingens genistreg.

Vi har talt om det mange gange, også her hos Tipsbladet. Hvorfor ikke tyvstjæle et af de bedste greb fra den ekstremt fysiske sport rugby?

Her smadrer spillerne hinanden i en grad, så  der ligesom i NFL er et stort søgsmål på vej om livsødelæggende og dødelige hovedskader og grufulde hjernesygdomme.

Men selv den mest brovtne center ved efter ti pints nede på pubben, at man ikke farer løs på dommeren.

Undtagelsen, der nogenlunde bekræfter reglen: Didier Deschamps og hans østrigske modstykke Ralf Rangnick var ikke imponerede over fjerdedommeren eller indskiftnings-mulighederne, der da også virkede underligt ufleksible. Men ellers har den nye dommerregel hjulpet til et generelt godt indtryk af dommer-præstationerne i første runde af gruppespillet ved EM i Tyskland. Foto: Alamy

Sådan har det været i årtier: Dommeren bestemmer og kommunikerer med de to holds anfører, mens alle andre holder sig væk og ved, at det er dårlig stil og opførsel at brokke sig over kendelser.

Ved EM afprøver UEFA noget lignende, hvor anførerne respektfuldt kan diskutere kendelser med dommeren, men alle andre har besked på at holde sig væk, og at brud på det giver gult, som de jo lejlighedsvis også har gjort før.

Dommerne har fortolket reglen med fin fingerspidsfornemmelse og har netop undladt at stange en masse kort ud, mens spillerne tydeligvis er blevet briefet grundigt før slutrunden og indtil videre har taget godt mod konceptet.

Jeg siger bestemt ikke, at vi skal slukke for følelser i fodbold, men det er en fremragende idé at tippe balancen og komme væk fra, at et halvt hold omringer dommeren for at brokke sig, uanset at spillerne nogle gange har en sag.

Det er godt set at lave det forsøg, og lad os håbe, det også finder vej til Superligaen i en fornuftig, smidig udgave så snart som muligt.