• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Leder: Jeg har skiftet mening - det her ER AGF's store guldchance

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen, fortæller i dagens anden leder, hvorfor AGF kan vinde mesterskabet.

Af Troels Bager Thøgersen

Lederen er fra Tipsbladet fredag. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet og kan også få det leveret til døren - se mere her.

Hear me out.

FC København har skiftet cheftræner og sportsdirektør, som selvfølgelig er én og samme nordmand, fire runder inde i turneringen.

FC Midtjylland har hentet syv point og tilladt masser af chancer i flere af deres kampe, og nu skal de ud i et mere drabeligt Europa-program, end FC København nogensinde har prøvet i et efterår, som coronavirussen har gjort en måned kortere efter at have ædt spillernes ferie i sommer.

Læs også:Vejle Boldklub udlejer to talenter til 2. divisionsklub

Brøndby IF er begyndt flot, og det er altid tilladt at blive dygtigere, men jeg tror altså ikke, at ret mange andre Superliga-klubber er ved at dø af misundelse over klubbens angribere, heller ikke de hold, vi spår til at havne i bunden af ligaen.

Mustapha Bundu er ganske vist væk, men hvis det lykkes Peter Christiansen at jage opkøberne fra Dinamo Zagreb hjem med deres Casper Højer-bud, kan jeg ikke se, hvorfor AGF ikke skulle blive ved med at stå på tæer og række ud efter DM.

En medalje kan og skal helt sikkert også gøre det, men det ser ud til, at det berømte window of opportunity står åbent for AGF i en sæson mere, end vi troede.

Læs også:AaB-boss kritiserer myndighederne: Det minder om Komiske Ali

Århusianerne klarer sig indtil videre fint uden Bundu, Kamil Grabara ligner en opgradering i eget straffesparkfelt fra den til tider uheldige William Eskelinen, og Patrick Mortensen og de offensive midtbanespillere ser ud til at have bevaret skarpheden.

AGF er trods de til tider begrænsede evner i etableret angrebsspil, noget århusianerne arbejder hårdt på, et af de mest chanceskabende hold i Superligaen, og med hænderne fulde er det her simpelthen muligheden med et stort "M".

Læs også:Superliga powerranking: FC København stiger efter trænerfyring

Læs også:Corona driller AC Horsens: Træningen er ikke meget værd

Læs også:Superliga-spørgsmål: Er FCK blevet hjemløse uden Ståle Solbakken?