Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-spørgsmål: Er FCK blevet hjemløse uden Ståle Solbakken?

Tipsbladet.dk zoomer ind på femte spillerunde i Superligaen.

Det er kun to uger siden, at der senest blev spillet Superliga, men hold da op hvor er der sket meget siden.

Det danske landshold har vundet en kamp på Wembley, et transfervindue er lukket og en FCK-legende er blevet fyret. Nu melder hverdagen sig igen, når femte runde af Superligaen står for døren.

Vi ser her nærmere på nogle af de mest interessante spørgsmål, der rejser sig før den kommende runde. 

Er FC København blevet hjemløse uden Ståle Solbakken?

604.

Så mange gange har Ståle Solbakken stået i spidsen for FC København, men nu er nordmanden fortid hos de mangedobbelte danske mestre - fyret på grund af dårlige resultater i 2020.

Læs også:Optakt: AGF - AC Horsens

Ståle Solbakken er en institution i FC København, og som William Kvist så fint har udtrykt det, bor nordmanden et sted i alle FCK'ere. Nu er spørgsmålet, om klubben er blevet hjemløs uden Ståle Solbakken. Han var selve fundamentet. 

Hjalte Bo Nørregaard er i første omgang afløseren for Ståle Solbakken, og han står i spidsen for FCK for første gang søndag mod AaB. Den tidligere midtbanespiller er blevet forfremmet fra U19-holdet, og han har aldrig før trænet et seniorhold. Nu råder han over Danmarks dyreste spillertrup.

Det bliver uhyre interessant at følge FC København på søndag, og om Hjalte Bo Nørregaards aftryk er tydeligt fra begyndelsen. Det er starten på en helt ny virkelighed i den danske hovedstad.

Hvem imponerer fra start?

Transfervinduet smækkede i mandag den 5. oktober, og traditionen tro skete der en masse i Superliga-klubberne på sidstedagen.

Nu kan de mange nye ansigter for første gang vises frem, og der er potentielt en masse at glæde sig til.

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - OB

AaB kan give debut til den svenske profil Oscar Hiljemark, FC Midtjylland kan vise millionindkøbet Luca Pfeiffer frem, SønderjyskE kan flashe stjernen Ogenyi Onazi, og så er der et Mathias "Zanka" Jørgensen-comeback i FC København, der helt sikkert også vil få en del opmærksomhed.

Også spillere som Blas Riveros, Johan Djourou og Bassala Sambou kan optræde for første gang i Superligaen.

Fortsætter Brøndby deres enemarch?

Brøndby IF har som det eneste hold gjort rent bord i de første fire kampe, og nu kan de blå-gule få en hel håndfuld af sejre, hvis det også bliver til en triumf på udebane mod pokalvinderne fra SønderjyskE.

Sker det, er det lige før, at Brøndby kan slå noget, der minder om et hul i toppen af dansk fodbold. 

Niels Frederiksens tropper vil gerne spille med i den sjove ende i denne sæson, men der var helt sikkert ingen, der havde regnet med, at de blå-gule ville sætte sig massivt på førstepladsen efter de første kampe. Imponerende arbejde af vestegnsklubben. 

Læs også:Optakt: SønderjyskE - Brøndby IF

Læs også:Optakt: FC Nordsjælland - Randers FC

Læs også:Optakt: Vejle Boldklub - Lyngby Boldklub

Læs også:Optakt: FC København - AaB