Video : Tipsbladet
Generelle

Mbappé kickstarter lønfest for stjerner og agenter

ANALYSE: Kylian Mbappés kontraktforlængelse i Paris Saint-Germain sætter sving i transfermarkedet og overvejelserne om, hvem der skal hvad.

Tvivlen begyndte vel allerede at snige sig ind i begyndelsen af året, da Kylian Mbappé formelt havde lov at forhandle en kontrakt med Real Madrid.

1. januar kunne Real Madrid og Mbappé præsentere en aftale, og trods en masse røg, skete der jo ingenting.

I et VM-år skulle det jo næsten ske, ikke?

At Qatar ville gøre alt for at holde Kylian Mbappé i hovedstaden, samme år som PSG-ejerne skulle afholde VM-slutrunde – nederlaget havde været stort.

La Ligas præsident Javier Tebas raser på vegne af Real Madrid og en turnering, der har mistet Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og nu også Kylian Mbappé, før han overhovedet skiftede til Spanien, og det skal blive spændende at se, om den franske stjerne alligevel dukker op i Madrid om ét-to år, eller om det her var det.

Der er mange perspektiver i Mbappés aftale, som vi kommer ind på i de kommende dage.

Men lad os starte med det her: Denne aftale er ikke kun noget, der påvirker Kylian Mbappé, Paris Saint-Germain og Real Madrid.

Mange har med god grund troet, at Kylian Mbappé og Real Madrid var et sikkert par.

Nu er hullet i Paris Saint-Germain aldrig opstået.

Til gengæld skal Real Madrid med kort aftræk til at finde en ny forward.

Er det Mohamed Salah, der har kontraktudløb om et år og spiller på kanten, så man kan fortsætte med Vinícius Júnior på den anden kant og Karim Benzema?

Robert Lewandowski kan ikke spille kant, men den polske goalgetter har også været på listen over backup-muligheder i Real Madrid.

Og Cristiano Ronaldo?

Han og Real Madrid fungerer jo, Manchester United begynder forfra igen, så tanken er slet ikke umulig.

Pointen er, at denne aftale også påvirker en lang række andre klubber, præcis som det havde gjort, hvis Kylian Mbappé var taget til Madrid, og PSG havde haft et kæmpe hul at udfylde.

Der er nogle agenter, der har travlt i disse døgn, en ledelse i Manchester City, der må være lykkelig for at have købt Erling Haaland for kort tid siden, og et Real Madrid, hvor Florentino Pérez nu skal finde ud af, hvordan den uundgåelige foryngelse skal foregå uden Kylian Mbappé.

Og så kan det her også sætte nye standarder for den kontrakter, superstjernerne kan få.

Vi må se, hvad Kylian Mbappés vilkår præcist er, hvis vi da nogensinde får den information.

Men førnævnte agenter vil fra nu af gå til lønforhandlinger med Liverpool, Bayern München og alle de andre superklubber, og pege på de beløb, Kylian Mbappé får.

Det er endnu en årsag til, at Paris Saint-Germain ikke er vanvittig populær hos de øvrige klubber i Europa - men mon ikke de er fløjtende ligeglade, når penge ikke er et problem, og Kylian Mbappé fortsat løber på banen i Paris-dress.