Video : Tipsbladet
Generelle

Tilskuermagnet: Derfor fungerer det med 12 SL-hold

LEDER: 12 hold i Superligaen giver en mere intens turnering med større jævnbyrdighed, skriver Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen.

Lederen er fra Tipsbladet fredag - du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet om fredagen.

Det kan selvfølgelig nå at ændre sig, nu hvor træerne begynder at smide bladene, og man så småt overvejer at tænde for varmen, når vinden og regnen rusker.

Men det er nu befriende at se så mange danskere tage til fodbold.

Da mandagens aftenkamp i Silkeborg var spillet, havde over 430.000 mennesker været til fodbold i de første ni spillerunder i Superligaen.

Og selvom der måske ikke kommer flere kampe i Parken med over 30.000 tilskuere i grundspillet, som der har været til FCK's kampe mod Brøndby IF og senest FC Midtjylland, lyder det også flere steder uden for København til, at danskerne er mægtig glade for at være tilbage på stadion.

Det kommer til at hjælpe på tilskuertallene, at der ikke er Superliga-kampe i december i år – de otte resterende Superliga-runder spilles i den kommende weekend og i oktober og november.

34.378 tilskuere så FC Midtjylland snyde FC København i Parken i søndags, det højeste antal tilskuere til en Superliga-kamp siden sæsonen 2006/07.

Når FC Nordsjælland, Randers og Silkeborg får flere af de attraktive klubber på besøg, vil deres gennemsnit også stige.

Der er sagt adskillige hårde ting om Superligaen med 12 hold, også på denne lederplads, om eksempelvis udenlandske klubejerskaber, pengeræset for bare at have en nogenlunde overlevelseschance i Superligaen og slutspilsmodellen.

Men man må også bare sige, at 12 hold i Superligaen giver en mere intens turnering med større jævnbyrdighed og flere kampe med mange folk på lægterne.

14 holds-Superligaen var god for klubberne, der ligger i laget mellem Superligaen og midten af 1. division, som Lyngby, Helsingør, Horsens, Vendsyssel, Hobro og Esbjerg, der var oppe i perioden men nu kæmper for en Superliga-retur i 1. division.

Men folk myldrede altså ikke til Superliga-fodbold, da der mellem 2016 og 2020 var to hold ekstra, og selvom 12 hold og især slutspillene ikke på alle måder er sportsligt ideelle, fungerer det bedre end et grundspil på hele 26 runder efterfulgt af 10 runders medaljeslutspil og to nedrykningspuljer med efterfølgende overlevelseskampe, selvom disse kampe isoleret set var god underholdning for alle os uden aktier i begivenhederne.

Det føles stadig, som om sæsonen kun lige er begyndt, men med 13 spillerunder tilbage i grundspillet er der allerede ved at komme nerver på med FCM og FCK i parløb i toppen, AaB og Randers i udbrud og et tæt felt omkring de to sidste pladser i Top 6, som bliver en rigelig stor udfordring for et ramt Brøndby-mesterhold.

Så find frakken frem og tag til Superliga-fodbold – selv om det ikke er Lionel Messi og Erling Haaland, kan det stadig noget.