Superliga

Riddersholm: Stolt over vi ikke rykkede ud i AGF

Glen Riddersholm ser i et stort interview med Tipsbladet tilbage på 21 hektiske måneder i AGF.

EBELTOFT (Tipsbladet): Det gik ikke stille for sig, da Glen Riddersholm i 2016 og 2017 var cheftræner for AGF.

Han kom som afløser for Morten Wieghorst i vinterpausen i sæsonen 2015/16 og blev opsagt efter en kamp i september 2017.

Og i den periode skete der rigtig meget i AGF, en tid Riddersholm overvejende ser tilbage på med glæde, selv om han altså blev fyret en sen aftentime efter en udekamp i Helsingør.

- AGF var et spændende projekt for mig at komme til. Den store drivkraft i, at jeg tog dertil, var Jens Andersson. I ham fandt jeg en af de figurer, der var vigtig, der gjorde det, han sagde, og stod for den her projektorienterede tilgang til at bygge tingene op, siger Glen Riddersholm til Tipsbladet.

Andre rammer end i dag
Glen Riddersholm fortæller om trænerkarrieren i et stort interview med Tipsbladet hjemme hos fodboldtræneren, der i disse uger har en kærkommen pause fra trænerjobbet, før karrieren sandsynligvis fortsætter i udlandet.

Og det er et anderledes AGF, Glen Riddersholm husker tilbage på, end det århusianske tophold, der i dag bevæger sig mod at blive selvskreven til Top 6 og har vundet flere medaljer.

Hvor AGF i dag kan købe spillere til fem, 10 og 15 millioner kroner, var økonomien dengang svært presset.

Ønskeangriberen Morten 'Duncan' Rasmussen blev købt fri af FC Midtjylland for et par millioner kroner i ugerne efter, Riddersholm kom til, den lovende målmand Aleksandar Jovanovic kom også til Århus, og på de fire transfervinduer, hvor Riddersholm var der, hentede AGF 22 voksne seniorspillere til førsteholdet og hev en række spillere op fra ungdomsafdelingen.

Man gik også fra at have svenske Jens Andersson som sportschef til Peter 'PC' Christiansen, der kom fra Randers FC og i dag er i FC København, og det kom til at få stor betydning, da det havde været Andersson, der havde hentet Riddersholm til Århus.

- Han [Jens Andersson] kæmpede rigtig hårdt, ligesom jeg kæmpede for det. Så var tålmodigheden oppe fra øverste etage bare anderledes. Det er en præmis, siger Glen Riddersholm til Tipsbladet.

- Det gør mig stolt sportsligt, at vi kvalificerede os til pokalfinalen, at vi formåede at klare os igennem en periode med mange udskiftninger i en klub, der var rykket ned tre gange på ti år. Vi klarede den, da vi havde kniven allermest for struben.

Undgik 1. Division
AGF's budget var ikke nær de minimum 70 millioner kroner, århusianerne i Tipsbladets opgørelse i dag bruger på førsteholdets lønninger, transfers og andre tilsvarende udgifter.

Og det var ikke et nær så solidt AGF-mandskab med sikre profiler som Frederik Tingager, Nicolaj Poulsen og Patrick Mortensen, der bandt tingene sammen.

AGF havde i 2006, 2010 og 2014 taget turen ud af Superligaen, og i begge Riddersholms forår i Århus gik det trægt i nederste halvdel af rækken, hvor man i foråret 2017 var i playoffkampe om at undgå nedrykning.

Det sled, Tipsbladet og et hav andre medier huskede i store artikler og indslag tilbage på de århusianske nedrykninger, og Riddersholm kunne også mærke, hvor presset klubben var, både dengang, og når han tænker tilbage i dag.

- Jeg ser med stolthed tilbage på, at vi ikke rykkede ud. For at være i AGF, der var der en selvopfyldende profeti om, at man ville rykke ud. Der er jeg stolt over, at vi spillere og trænere i hverdagen kunne holde det der ude med, at væggene taler på Fredensvang. Vi fik skabt det sammenhold, der gjorde, at vi kom igennem de mest kritiske perioder, siger Glen Riddersholm.

- Det ville jeg ikke have været foruden. Det har rustet mig. Det var ikke let at være i FC Midtjylland, vil jeg gerne understrege, men det var trygt for mig, fordi jeg kendte menneskene der.

- Som jeg har sagt med et glimt i øjet, var det lidt et beskyttet værksted. I AGF var jeg virkelig på udebane. Jeg havde Lars [Friis] med mig, men at komme ind der var en enorm oplevelse. En traditionsrig klub, nogle helt andre måder at gøre tingene på. Det lærte jeg meget af. Jeg er glad for min tid i AGF, og jeg ville ikke have været den foruden, siger Riddersholm.

Glen Riddersholm har siden været cheftræner i Sønderjyske og IFK Norrköping.

Fodboldtræneren, der oprindeligt er fra Esbjerg, sigter efter, at det næste job er i udlandet. Læs mere om det her.

Og læs også Riddersholms syn på tiden i FC Midtjylland og afskeden fra klubben, der stadig betyder meget for den 51-årige træner.