• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Karl Dorph Søe

Dansk profil vil væk: Jeg har ingen fremtid her

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Sønderjyskes viceanfører, Mads Albæk, ser ikke længere en fremtid hos klubben, og pønser på at skifte før hans kontraktudløb.

Af Karl Dorph Søe

Han blev hentet til klubben i 2019 efter et længere ophold i udlandet, og har båret anførerbindet for sønderjyderne, da de tørnede ud i Superligaen. Nu er der noget der tyder på, at han skal spille sin fodbold andetsteds.

I et interview med det sønderjyske medie Der Nordschleswiger, sår Albæk, 32 år, tvivl om sin fremtid hos klubben, og savner klar kommmunikation fra ledelsen.

- Det ser ikke ud til, at jeg har en fremtid her. Jeg synes, jeg gjorde mit bedste for klubben, men jeg savner lidt gensidig respekt. Jeg bliver 33 til januar, og jeg har været i fodboldbranchen i 15 år. Jeg skal vide, hvad der foregår, men jeg kan ikke finde de klare ord, fortæller midtbannespilleren.

Danskeren har spillet et væld af kampe for Sønderjyske, og mener selv at han fortjener en mere værdig behandling.

- Jeg har spillet mere end 100 kampe for Sønderjyske, og jeg synes, jeg har sat mit præg, og jeg vil gerne have, at det bliver en ordentlig graduering. Nogle gange savner jeg at sidde ned, se hinanden i øjnene og tale rent ud, fortæller han. 

Mads Albæk, der i en længere årrække har spillet for ungdomslandsholdet, blev hentet til klubben fra tyske Kaiserslautern, og er en af de eneste tilbageværende i truppen, der var med til at sikre Sønderjyske DBU-pokalen i 2020.

Danskereren har kontraktudløb i sommeren 2023. I denne halvsæson er det blevet til 16 ligakampe, men ikke alle har været fra start, hvilket er uvant for Albæk, der siden hans ankomst i 2019 har været fast mand på holdkortet.