1. division

Esbjerg besejrede Helsingør efter kæmpe brøler

Esbjerg vandt fredag aften 2-1 hjemme over FC Helsingør.

FC Helsingør har fået en forrygende start på sæsonen, og oprykkerne var ubesejrede, inden man fredag aften gik på banen på Blue Water Arena.

Men også modstanderen fra Esbjerg var også kommet fornuftigt fra land, og det var hjemmeholdet, der noterede sig for den første scoring 18 minutter inde i opgøret.

Rodolph Austin sendte først et farligt hovedstød mod mål efter et hjørnespark fra Jakob Ankersen, og returbolden var Joni Kauko først over. Finnen fik ikke helt kontrol over bolden, men han formåede at prikke til den foran Daniel Norouzi, der gik ind i duellen med voldsom kraft.

Han fik derfor nedlagt Kauko i feltet, og så fik Yuri Yakovenko mulighed for at score fra ellevemeterpletten. Det gjorde han sikkert, og så førte Esbjerg med 1-0.

Blot få minutter senere blev det også 2-0 til hjemmeholdet efter en kæmpe fejl fra Brandon Onkony.

Forsvarsspilleren havde løbet Patrick Egelund op og skulle blot spille en simpel aflevering tilbage til Kevin Stuhr Ellegaard, men på forunderlig vis fik han sendt den forbi målmanden, så den trillede hele vejen over målstregen.

2-0 var også stillingen ved pausen.

Også fra anden halvlegs start var Esbjerg bedst, og vestjyderne noterede sig i de første minutter efter pausen for et par halve chancer. Alligevel blev det FC Helsingør, der skulle lave kampens tredje scoring.

Frederik Bay slog efter 57 minutter et indlæg mod bagstolpen fra venstre, og her stod Jeppe Kjær fuldstændig udækket. Derfor kunne den ellers lille angriber heade kuglen i kassen.

Efter 64 minutter blev gæsternes Brandon Onkony udvist, da han fik nedlagt indskiftede Andri Runar Bjarnason på kanten af Helsingør-feltet.

Det gav Esbjerg favorable muligheder for at holde føringen indtil slutfløjt, og det var netop, hvad man gjorde. Det betyder, at begge mandskaber nu står noteret for ni point efter fire kampe.

Andetsteds vandt Hobro 2-1 over Hvidovre, mens Vendsyssel hjemme besejrede Kolding med 1-0.