1. division

Esbjerg fortsætter sejrsstimen og straffer HB Køge

Esbjerg befinder sig på en tredjeplads efter udebanesejren på 2–0 mod HB Køge.

Et passivt HB Køge-mandskab så til, da Esbjerg scorede begge sine mål. Det blev således til en 2–0-sejr til udeholdet lørdag eftermiddag.

Esbjergs to midtbanespillere Nicklas Struck og finske Joni Kauko stod for de to mål, der bragte jyderne op på tredjepladsen i 1. Division.

Imens befinder HB Køge sig på en ottendeplads – hele ti point efter lørdagens modstandere.

Det var fjerde sejr i træk for Esbjerg, mens HB Køge modsat udbyggede sin dårlige hjemmebanestatistik, hvor holdet ikke har scoret i de seneste seks kampe.

Det var en begivenhedsfattig første halvleg, hvor Esbjerg dominerede med bolden. Dog manglede kreativiteten på den sidste tredjedel af banen i begge ender.

I anden halvleg kom begge hold aggressivt ud, men det var alligevel med udeholdet som initiativtagere.

Det skulle gæsterne blive belønnet for efter fem minutters spil i anden halvleg. Her fik Nicklas Strunck både tid og plads til at udplacere HB Køges målmand med et flot langskud.

Esbjerg udnyttede momentum, og derfor skulle det få minutter senere også blive til 2-0, da Joni Kauko med et tørt skud sparkede bolden fladt ind fra kanten af feltet. Igen så HB Køge–spillerne sløje ud i deres opdækning.

I lørdagens tidlige 1. divisionskamp tog Skive IK imod FC Fredericia. Udeholdet vandt med hele 4-0 og indtager nu andenpladsen på en bedre målscore end Esbjerg.

Angriberen Christian Tue og midtbanespilleren Agon Mucolli stod for to mål hver.