Video : Tipsbladet
1. division

Efter mareridt: Vil slå igennem i Superligaen

Sebastian Koch har haft et hårdt ophold i Sønderjyske, da han ikke har spillet siden november 2023 grundet en grim skade. Nu fortæller Koch til Tipsbladet, at han har frygtet for karrieren, men nu ser han lyst på tingene.

I sommeren 2023 valgte Sebastian Koch at skifte fra Lyngby til Sønderjyske, men angriberen har haft et yderst turbulent ophold.

Koch har nemlig været igennem noget af et skadeshelvede, og derfor fik han blot 114 minutter i NordicBet Ligaen i den seneste sæson.

Den grimme skade har gjort, at han har frygtet for fodboldkarrieren.

- Ja, det har jeg (frygtet for karrieren, red.). Det er også nogle skræmmende tanker. Jeg tror, at man prøver at pakke det lidt væk, og så håber man på det bedste, siger Sebastian Koch i et interview med Tipsbladet.

Angriberen har ikke spillet en gældende kamp siden november 2023, da hans skade i højre lyske brød op igen, og det var hårdt for Koch. Sønderjyske har dog været god til at give ham frihed i træningen, så han ikke er blevet isoleret fra truppen.

- Det var et kæmpe nederlag at blive skadet igen. Her til sommer har jeg været i Sønderjyske i et år, og jeg har ikke kunnet bidrage til holdet. Det er det, som jeg er her for. Den del er virkelig skuffende. Det går dog rigtig godt nu.

- Jeg er i gang med en genoptræning, og testene ser rigtig gode ud. Jeg har en god fornemmelse med det lige nu. Vi har været i gang i fem måneders tid med genoptræning, så vi håber på, at jeg kommer mere med holdet efter sommerferien.

Hvor frustrerende har det været for dig at sidde ude?

- Det gjorde helt vildt ondt. Jeg har haft skaden før, da jeg tog den med fra Lyngby. Så jeg vidste, at der lå et stykke arbejde foran mig, da jeg fik skaden igen. Det var forfærdeligt, men vi har nogle fantastiske fysioterapeuter og trænere, og jeg har nogle gode holdkammerater, som er søde til at bakke op. Det hjælper én igennem. Derudover gør de det godt på banen, og det løfter ens humør.

Stoler på egne evner
Nu venter der Superliga-fodbold på den side af sommerferien for Sønderjyske til stor glæde for Sebastian Koch, og angriberen ser rigtig positivt på sin egen skadessituation.

Sønderjyske-spilleren satser nemlig på, at han er klar til sæsonstarten, og han går efter at brage igennem i Superligaen.

- Det er en mulighed for at spille på højeste hylde. Vi har et rigtig godt hold, og jeg synes, at jeg har nogle gode muligheder.

- Jeg ved, hvad jeg selv kan, og jeg stoler på mine egne evner. Jeg håber bare, at jeg kan vise de ting frem, og så er jeg sikker på, at gennembruddet skal komme, hvis min lyske holder, siger Sønderjyske-spilleren til Tipsbladet og tilføjer.

- Jeg er her for at bidrage og være afgørende på den sidste tredjedel. Jeg stoler rigtig meget på, at jeg kan hjælpe til, at vi bliver i Superligaen.

Den tidligere Lyngby-spiller har lige nu kontrakt med Sønderjyske til sommeren 2025.

Sønderjyske endte med at vinde NordicBet Ligaen foran AaB.