Video : Tipsbladet
1. division

Hyballa: Ny stil er som fra kødspiser til vegetar

Det kommer til at tage noget tid for spillerne at vænne sig til den nye stil, fortæller Esbjerg-træner Peter Hyballa.

Selvom Peter Hyballa endnu ikke har haft sin første kamp i spidsen for EfB i 1. division, så er der allerede blevet sagt og skrevet meget om den tyske cheftræner. Kravene lader også til at være store fra hans side til spillerne.

I et interview på klubbens hjemmeside kommer han ind på den ændring, som spillerne er ved at gå igennem.

- Vi har taget hul på en transformation af spillestilen, og det har krævet en stor omstilling i forhold til det, vi kom fra. Samtidig har der været en del ændringer i truppen og staben omkring holdet, siger han og fortsætter:

- Hvilket har betydet, at vi har lagt rigtig mange timer på træningsbanen for at stå taktisk og fysisk skarpe til den krævende type fodbold, det er, når man skal spille med et aggressivt genpres og hele tiden jagte bolden og stresse modstanderne og derudover være målsøgende, lyder det fra EfB-træneren.

Hyballa nævner i den forbindelse, at der er blevet løbet mange kilometer på træningsanlægget, og man har øvet på de taktiske aspekter, så alle ved, hvad de skal gøre i de forskellige situationer. Dog er de ikke helt på plads.

- Jeg har tidligere sagt, at det vil tage flere uger, før vi er der, hvor vi skal være. Det er lidt ligesom at gå fra at spise masser af kød hver aften til den næste dag at blive vegetar uden, at jeg dog tager stilling til, hvad der er rigtigt og forkert i den sammenhæng, forklarer Peter Hyballa.

I Esbjerg er man allerede i gang med at undersøge, hvad der ligger bag anklagerne mod den nye træner. Læs mere om det her.