Video : Tipsbladet
1. division

Sønderjyske sælger topscorer til norsk fodbold

Sønderjyske bekræfter på sin hjemmeside, at man har solgt holdets og ligaens topscorer, Peter Christiansen, til norske Viking.

Peter Christiansen har scoret mål efter behag i denne sæson for Sønderjyske i Nordic Bet Ligaen.

Nu skal han snart til at finde vej til netmaskerne i det norske. Den 24-årige bomber skifter nemlig til Viking FK med øjeblikkelig virkning. Det bekræfter Sønderjyske på sin hjemmeside. 

-  Det er et skifte med flere følelser. Først og fremmest glæder vi os på Peter Christiansens vegne over, at han får et flot skifte til en udenlandsk klub, der vil kæmpe med i toppen af den norske liga. Han har været en fremragende ambassadør for Sønderjyske Fodbold og klubbens værdier, og det er med stolthed, at vi sender ham videre, lyder det fra sportschef Casper Daather. 

Men selvom stoltheden er stor i Sønderjyske, er det da også med vemod, at man vinker farvel til topscoreren i NordicBet Ligaen.

-  Sportsligt er det naturligvis et tab at sige farvel til sin topscorer og endda på et tidspunkt, hvor vi ikke kan gå ud og handle, men vi har længe været klar over, at et salg var en meget realistisk udgang, så vi har også forberedt os på denne situation. Vi har mange gode offensive spillere i den nuværende trup, og vi er helt overbeviste om, at andre står klar til at tage over, afslutter Sønderjyskes sportschef.

Meget skal da også gå galt for Sønderjyske, hvis ikke den skal stå på Superliga til næste sæson. I skrivende stund ligger de på andenpladsen med hele 13 point ned til nærmeste forfølger fra Vendsyssel FF. 

I denne sæson står Peter Christiansen noteret for 17 mål på 22 kampe, hvilket gør ham til klar topscorer i NordicBet Ligaen. Nummer to på den liste er Hillerød-angriber Sebastian Pingel med 11 mål. 

Viking FK spiller i Norges bedste række, og det forventes at de skal kæmpe med om de øverste pladser i næste sæson. I den netop overståede sæson blev det til en fjerdeplads.