• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Ole Hoffskov

Træner stopper i HB Køge - klar for ny klub

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Islands mest vindende klub henter ny cheftræner i Danmark.

Af Ole Hoffskov

Englænderen Gregg Ryder stopper i HB Køge, hvor han har arbejdet siden 2020. 35-årige Ryder har både været assistenttræner for Nicklas Pedersen på førsteholdet og transitionstræner, men nu kvitter han den danske klub for at tage til Island.

Her skal Gregg Ryder være cheftræner i hovedstadsklubben KR Reykjavik, der med 27 mesterskaber er den mest vindende klub på vulkanøen. De seneste par sæsoner har dog været uden den store sportslige succes, og det skal Gregg Ryder nu rette op på.

I HB Køge er man kede af at tage afsked med englænderen, der gør efterårssæsonen færdig, inden han starter sit nye job i KR Reykjavik.

- Gregg har ydet en formidabel indsats i klubben, hvor han med stor faglighed og varm personlighed har været vellidt blandt både spillere, trænere og den øvrige stab i klubben. Det er ikke mindst derfor, vi har ladet ham tage den her chance. Han har om nogen fortjent den. Især Greggs arbejde med udviklingen og integrationen af vores unge spillere på førsteholdet vil blive savnet, ligesom han har været en stor støtte for vores cheftræner Nicklas Pedersen. Vi håber alt det bedste for Gregg på Island, siger HB Køge-direktør Per Rud.

Gregg Ryder er et velkendt trænernavn på Island, hvor han tidligere har stået i spidsen for Throttur og Thor Akureyri.