1. division

Viborg FF vinder topbrag i Silkeborg efter comeback

Viborg FF fortsætter derudaf og øger deres forspring i toppen af 1. division med en sejr over Silkeborg.

To af de topholdene i den danske 1. division tørnede sammen torsdag aften på JYSK Park, hvor Silkeborg IF bød velkommen til Viborg FF, og her sluttede det med en sejr til gæsterne.

Før kampen lå Viborg FF på førstepladsen i rækken, mens Superliga-nedrykkerne fra Silkeborg var på en tredjeplads og kunne med en sejr overhale viborgenserne og overtage førstepladsen i rækken.

Men sådan forløb det altså ikke. I stedet tog Viborg FF en sejr på 2-1.

Silkeborg IF fik ellers den bedste start på kampen, og efter blot otte minutter kunne Sebastian Jørgensen bringe værterne foran. Han modtog bolden midt på Viborgs banehalvdel, hvorefter han vendte og løb hele vejen ind i feltet, før han køligt sendte bolden i mål. Det var kantspillerens femte mål i 1. division i denne sæson.

Den føring holdt indtil midtvejs i anden halvleg, hvor Jakob Bonde udlignede for Viborg FF på hjørnespark. Og knap et kvarter senere kom de også på sejrskurs.

Et indlæg fra et frispark havnede for fødderne af Sebastian Grønning i Silkeborgs felt og fra meget tæt hold scorede han sit syvende sæsonmål for Viborg FF. Det blev også det afgørende mål, da Viborg vandt 2-1.

Viborg FF slog dermed et hul i toppen, hvor de nu har 20 point med fire point ned til FC Fredericia på andenpladsen. Silkeborg IF er nummer fire med 15 point.