Video : Tipsbladet
Benelux

Anderlecht-hovedpine: Står til at miste millioner

Det drejer sig om mellem 18 og 37 millioner kroner om året.

Den belgiske storklub Anderlecht er kommet på rette spor igen, men det er ikke længe, de kan glæde sig over den sportslige fremgang, som de har oplevet i denne sæson. Klubben står nemlig til at mangle en stor pose penge snart.

Det skriver det belgiske medie Het Nieuwsblad.

Her bliver der peget på, at aftalen med deres hovedsponsor Belfius nærmer sig sit udløb, hvorfor kommer klubben til at miste mellem 18 og 37 millioner kroner om året, og derfor skal de nu have fundet sig en ny hovedsponsor.

Belfius har i stedet planer om at komme med et væsentligt lavere sponsorat, hvor de ikke vil være så tydelige.

Det har været dem, der i fem år har været hovedsponsor, og det blev sidste år klart, at aftalen ikke ville blive forlænget med den størrelse, som den har nu. Dermed kommer det ikke som det store chok, at de nu skal finde en ny.

Det står endvidere klart, at det ikke kan blive et bettingselskab, der kan blive den næste hovedsponsor, hvilket har gjort konkurrencen om pladsen midt på trøjerne væsentligt mindre for andre firmaer.

Belfius, der er en bank, har også stået for at navnesponsorere Anderlechts akademi.

Anderlecht har i denne sæson en lang række danske spillere, som blandt andet tæller Kasper Schmeichel, Kasper Dolberg, Anders Dreyer og Thomas Delaney. Dertil har de Jesper Fredberg som fodbolddirektør.