• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Lasse Sylvest Mikkelsen

Holland åbner op for kvinder i herrefodbold

Foto: Getty Images

Et nyt projekt i Holland tillader kvindelige amatør-fodboldspillere at spille på de bedste mandlige fodboldhold er blevet godkendt af det hollandske fodboldforbund.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Det hollandske fodboldforbund KNVB har givet tilladelse til at en kvinde - 19-årige Elle Fokkema - må stille op for fjerdedivisionsholdet VV Foarut i næste sæson.

Det skriver BBC.

Projektet skal vise, om der på sigt er baggrund for at lave en permanent løsning, der tillader flere kvinder at spille divisions-fodbold i herrerækkerne.

KNVB står for diversitet og lighed, fortæller foreningens udviklingsdirektør Art Langeler ifølge BBC.

Læs også:Maratonfinale endte i Brentford-skuffelse: Fulham er i Premier League

I en pressemeddelelse oplyser Langeler, at fodboldorganisationen hvert år modtager opfordringer fra foreninger, der skal give kvinder mulighed for at spille herrefodbold.

'Vi tror på, at der skal være plads til alle på alle mulige måder i fodbold. I de her tilfælde kan der være en god sportslig udfordring, som vi ikke vil stå i vejen for.'

'Derfor har vi startet dette pilot-projekt. Erfaringerne herfra vil vise os, om det kan fungere eller ej og baseret på det, vil vi se på, om der er bagrund for ændringer i reglerne.

I Holland har det været muligt for kvinder at spille herrefodbold på U-19 niveau siden 1986, men for første gang kan en kvinde nu komme til at spille herrefodbold på divisionsniveau.

Læs også:Boilesen har ikke holdt ferie: Jeg har trænet videre

VV Foarut spiller nemlig i den fjerdebedste hollandske række, og hvis ikke Elle Fokkema havde fået tilladelse til at rykke op på klubbens bedste mandlige hold, ville hun kun kunne spille for klubbens næstbedste hold på grund af aldersgrænen.

- Jeg blev ked af det, da jeg fandt ud af, jeg ikke kunne spille for klubben næste år, siger Elle Fokkema ifølge BBC.

- KNVB opfordrede mig til at blive ved med at spille med drengene så længe jeg kunne, så hvorfor skulle det ikke være muligt. Det er noget af en udfordring, men det motiverer mig bare endnu mere. Jeg tør ikke gisne, hvordan det kommer til at gå, men jeg er glad for at være en del af det her projekt.

Læs også:Ankersen om playoff-finale: Den mest betydende kamp i verden

Læs også:Dalsgaard jubler over offensivprofil: Han er blandt ligaens bedste

Læs også:Manchester United forlænger med forsvarskomet

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus