Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Benelux

Kasper Dolberg reagerer på voldsom kritik

Kasper Dolberg sætter nu ord på kritikken, som har ramt Kasper Schmeichel de seneste måneder.

Anderlecht har i løbet af sommeren samlet sig en større danskerkoloni med tilgangene af Kasper Dolberg, Thomas Delaney og Kasper Schmeichel, mens man i forvejen rådede over Anders Dreyer.

Mens særligt Kasper Dolberg og Anders Dreyer høster store roser, så har Kasper Schmeichel fået en noget mere hakkende start på sin belgiske tilværelse. Uge efter uge er journalister og medier ude efter den danske landsholdskeeper.

For Danmark har Kasper Schmeichel heller ikke imponeret i EM-kvalifikationen, hvilket Tipsbladet har beskrevet, men ifølge hans holdkammerat i Anderlecht Kasper Dolberg, så tager keeperen kritikken med oprejst pande.

- Jeg vidste det faktisk ikke, siger Kasper Dolberg med et smil ifølge news.dayfr.com og tilføjer:

- Når jeg læser det, tænker jeg, at det er okay. Han er stærk og moden nok til at komme igennem den slags kritik. Det er ikke første gang, at han er blevet kritiseret. Det bekymrer han sig ikke om, siger Anderlecht-angriberen, som har scoret ti mål i denne sæson.

Kasper Schmeichels nedadgående formkurve begyndte allerede med skiftet til OGC Nice sidste sommer, som han et år efter ophævede med kort inden transferdeadline i sommer. Få dage senere samlede Anderlecht ham op.

I efterårets seneste ni kampe har Kasper Schmeichel henvist Maxime Dupé til bænken, men det har bestemt ikke været fordi, at han har overbevist. I nederlaget til Standard Liege tidligere på sæsonen blev han kritiseret for sit spil med fødderne, og for nyligt var den så gal igen.

- Det er anden runde i træk, at Schmeichel ikke reagerer. Mod Gent faldt han bagover, denne gang blev han stående. Nogle gange kaster han sig måske efter en bold, tror jeg, sagde Peter Vandenbempt efter opgøret mod Molenbeek, hvor han mente, at Kasper Schmeichel som minimun burde have kastet sig efter bolden, der førte til en scoring.

Men det er ikke kun blandt eksperter og journalister, at man rynker på næsen over Kasper Schmeichel. Anderlechts tidligere keeper Hendrik van Crombrugge har også undret sig over målmandssituationen i den belgiske klub.

- I en klub som Anderlecht bør navnet eller kontrakten ikke veje så tungt. Det skal altid være de elleve bedste, der skal spille. Og jeg er ikke sikker på, at det altid er tilfældet, sagde han tilbage i november.