Video : Tipsbladet
Generelle

Vilde tal: Så skuffende har Schmeichel været

Kasper Schmeichel har ikke været storspillende i EM-kvalifikationen - det viser tallene også.

Der har været meget snak om Kasper Schmeichel i løbet af den netop overståede landsholdstermin - og meget lidt af det har været positivt.

Imod både Slovenien og Nordirland indkasserede han mål, som han normalt ikke burde have indkasseret.

Tipsbladet er dykket ned i tallene for at tage et kig på, hvordan Kasper Schmeichel har præsteret igennem hele EM-kvalifikationen. Og det er ikke ligefrem opløftende resultater, der dukker op i den forbindelse.

Sammenligner man Schmeichels statistikker med de øvrige målmænd, der har spillet i EM-kvalifikationen, er han godt under middel, både hvad angår redningsprocent og den såkaldte “goals prevented”-statistik.

Sidstnævnte er en statistik, der giver et indtryk af, hvor mange mål imod en målmand har forhindret ved at tage udgangspunkt i "expected goals on target imod" og antallet af indkasserede mål. Hvis tallet er under nul, er det altså ikke godt, mens det omvendt vil være godt at være over nul.    

Her er nogle relevante tal fra Stats Perform om Kasper Schmeichels præstation:

Stats Perform Kasper Schmeichel Gennemsnittet (rundet op til 10 kampe)
Skud imod pr. kamp 2.1 4.2
Redninger pr. kamp 1.1 2.8
Redningsprocent 52.4 65.3
Expected goals on target imod 6.0 15.0
Mål indkasseret 10.0 15.5
Goals prevented - 4.0 - 0.5

Det er ikke meget bedre, hvis man tager et kig i scoutingsystemet WyScout. Her ender Kasper Schmeichel på minus 3.2 i “goals prevented”, mens han til gengæld har en lidt dårligere redningsprocent på blot 50.

Her er han blandt EM-kvalifikationens dårligste
Når det kommer til “goals prevented”, er Kasper Schmeichel faktisk blandt de dårligste i EM-kvalifikationen.

Kun fire målmænd, der har spillet minimum fem kampe i kvalifikationen, har en dårligere “goals prevented”-total end Schmeichel ifølge Stats Perform, mens seks er dårligere, hvis tallene skal være pr. kamp. 

Målmand Land Goals prevented Kampe spillet Goals prevented pr. kamp
Elia Benedettini San Marino - 8.9 9 - 0.98
Karl Hein Estland - 5.6 8 - 0.7
Anthony Morris Luxembourg - 4.5 10 - 0.45
Henry Bonello Malta - 4.2 8 - 0.53
Joël Mall Cypern - 4.0 7 - 0.57
Kasper Schmeichel Danmark - 4.0 10 - 0.40
Yann Sommer Schweiz - 3.6 7 - 0.51

Igen er det ikke meget anderledes hos WyScout. Her er det kun fire målmænd, der har en værre “prevented goals” end Schmeichel: Yann Sommer fra Schweiz (minus 4.6), Anthony Moris fra Luxembourg (minus 5.8), Harry Bonello fra Malta (minus 6.9) og Joël Mall fra Cypern (minus 7.0).

Der er selvfølgelig nogle ting, statistikkerne ikke får med. Kasper Schmeichel er en af de mest erfarne spillere på landsholdet og bidrager velsagtens også med lederskab og erfaring på og uden for banen.

Derudover fremgår det af statistikkerne, at Schmeichel er over middel i afleveringsspillet, men en målmands primære opgave er dog trods alt at forhindre modstanderen i at score på deres chancer.