Video : Tipsbladet
Benelux

Nærmer sig ny træner: Ikke sket siden Morten Olsen

Ajax er ifølge The Athletic tæt på at kunne præsentere en ny cheftræner. Og for første gang siden Morten Olsen forlod klubben i 1998, er han ikke hollænder.

Det har været en katastrofal sæson for Ajax, der endte på en skuffende femteplads i den hollandske liga og desuden blev man sendt ud på røv og albuer i både pokalturneringen og europæisk fodbold.

Det er derfor også noget af et oprydningsarbejde, der venter for den kommende Ajax-cheftræner, og det kunne vel blive italienske Francesco Farioli. 

Det engelske medie The Athletic skriver, at den hollandske klub nærmer sig en aftale med den nuværende Nice-træner. 

Og lander Farioli jobbet i Amsterdam, ville han i så fald blive den første ikke-hollandske træner siden danske Morten Olsen, der forlod posten i 1998 - den danske fodboldlegende stod i spidsen for klubben mellem 1997 og 1998. 

Og sidenhen har der kun siddet hollændere på trænersædet - her kan nævnes folk som Ronald Koeman, Frank de Boer og Erik ten Hag. 

Ajax har ledt med lys og lygte efter en træner, siden klubben man blev Maurice Steijn på porten tilbage i oktober. Indtil videre har John Van Schip stået for den midlertidige sportslige ledelse.