• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Mikkel Fuhr Nielsen

Tottenham lurer: Her er danskers drømmedestination

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Andreas Skov Olsen har haft fart på udviklingen efter skiftet væk fra Bologna. Han smadrer den belgiske liga, og nu fortæller han lidt om sin drømmedestination.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Andreas Skov Olsen var fanget i et mørkt hul, indtil Club Brugge reddede ham op af det tilbage i januar.

Siden har den danske kantspiller smadret den belgiske liga, hvor nogle endda kalder ham ligaens bedste spiller, med et hav af mål og assists, som sikrede Club Brugge mesterskabet før sommerferien.

Overfor Tipsbladet og den øvrige skrevne presse i landsholdslejren sætter Skov Olsen ord på tilværelse i Belgien og skiftet væk fra Italien.

- Jeg var ikke super glad [i Bologna, red.]. Jeg tror, jeg havde to afslutninger på fem måneder. Jeg er glad for at være kommet væk, og det er et overstået kapitel nu. Jeg har lært nogle ting dernede også, men jeg er glad, hvor jeg er nu.

I Bologna spillede Andreas Skov Olsen, når han endelig blev brugt, som højre wing back, hvor han ikke var et særligt stor aktiv i det fremadrettede spil. Situationen er en helt anden i Club Brugge.

- Man kan slet ikke sammenligne de to ting. Her føler jeg mig vigtig for holdet, og træneren synes, at jeg er en god spiller. Han vil gerne sætte mig op og sørge for, at spillet går igennem mig. Jeg føler mig vigtig for holdet, og jeg føler også, at jeg har plads til at gøre de ting, som jeg er god til.

Det viste Andreas Skov Olsen i sidste uge, hvor han scorede i 4-0-nedsablingen af FC Porto i Champions League. Her imponerede han angiveligt også en scout fra Tottenham. Landsholdsspilleren har dog ikke tænkt videre over et muligt skifte til Tottenham.

- Det er svært at sige. Der kan ske mange ting. Jeg giver den gas, som jeg gør nu. Jeg tror også godt, at Brugge ved, at det ikke er for altid, at jeg skal være der, selvom man aldrig kan vide. Det er et step, som jeg havde brug for, og så må vi se, hvad der sker i fremtiden, siger Skov Olsen, der drømmer om at spille i England en dag.

- Det er selvfølgelig noget i retning af Premier League. Det er det største at kunne få lov til at spille der en dag, men så langt har jeg ikke tænkt endnu.

Siden Andreas Skov Olsen tog til Club Brugge har han leveret 12 mål og 12 assists i 29 kampe.