Video : Tipsbladet
Bundesliga

Bo versus Bo: Danskerbrag åbner Bundesligaen

Bo Henriksen og Bo Svensson skal mødes allerede i første runde af den kommende sæson.

Den tyske Bundesliga har i den seneste tid fået tre danske cheftrænere i form af Jess Thorup i Augsburg samt Bo Henriksen i Mainz og Bo Svensson i Union Berlin, og de to sidstnævnte kommer til at krydse klinger allerede i første runde.

Det står klart efter præsentationen af kampprogrammet i den bedste tyske række.

På Mainz' hjemmeside er det også blevet bemærket, at det bliver mod deres tidligere cheftræner Svensson, som de kalder for et 'Følelsesladet gensyn på første spilledag', når de skal se ham igen på sidelinjen.

- Til sidst vender Bo Svensson - sammen med sin assistenttræner Babak Keyhanfar - tilbage som en klublegende til sin langvarige arbejdsplads og sportslige hjem med sin nye klub, lyder det fra Mainz om gensynet med ham.

Det bliver også første gang, at han skal møde Mainz efter sin afsked med klubben tilbage i november. Det bliver enten 24. eller 25. august, at den tyske Bundesliga bliver sparket i gang for de to.

For Jess Thorups vedkommende bliver den første kamp mod Werder Bremen. Han møder desuden Bo Henriksens Mainz første gang 21. september, mens Union Berlin først venter 15. januar.

I den seneste sæson endte Thorup på 11. pladsen, mens Bo Henriksens Mainz blev nummer 13 efter en utrolig redningsaktion. Union Berlin klarede lige præcis ærterne med en 14. plads, hvor de med en bedre målscore slap for playoff-kampe om nedrykning. Det er først derefter, at Bo Svensson er blevet ansat.