• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Anders Dehn

Hylder supertalent: Vi forventer os rigtig meget

Foto: Bayer Leverkusen

DBU har store forventninger til stortalentet Zidan Sertdemir. Især på ét parameter er han mere talentfuld end nogen andre, som DBU-chef har set.

Af Anders Dehn

Dansk fodbold har et særlig talent gående rundt nede i Leverkusen. 16-årige Zidan Sertdemir var i weekenden med på bænken, da holdet mødte Bayern München, hvilket vidner om både et stort potentiale og ditto tiltro fra Bundesliga-klubben. Også hjemme i DBU forventer de sig meget af midtbaneknægten.

Sertdemir har spillet både på U16- og U17-landsholdet, og for nylig slog hans far fast, at Danmark er spillerens førsteprioritet, selv om Tyrkiet også presser sig på.

Han fremhævede blandt andet DBU's og talentudviklingschef Flemming Bergs tiltro til sønnen, og Berg sætter to streger under, at han ser et stort lys i Sertdemir.

- Jeg forstår godt, at en stor klub som Leverkusen har slået fingrene i ham. Jeg kan huske, da jeg så ham spille de første gange, og jeg tænkte: "Det bliver spændende at se, hvad han kan på næste niveau." Så kom han med og spillede mod Tyskland (Sertdemirs første U16-landskamp for et år siden, red.) og var bare kampens bedste spiller. Så han er meget, meget interessant. Det må jeg sige.

Selv om FC Nordsjælland om nogen giver unge spillere chancen, nåede Zidan Sertdemir ikke at få debut for førsteholdet, inden han skiftede til Bayer Leverkusen i sommer. Derfor kender de færreste danske fodboldfans hans kvaliteter i detaljer, men det gør Flemming Berg.

- Han er et meget spændende talent på rigtige mange forskellige parametre. En meget klog fodboldspiller. Han ser konturerne i spillet tidligt. Det betyder, at han evner at se nogle af mulighederne i spillet tidligere end andre på den alder.

- Lige nøjagtig på blikket for spillet har jeg ikke set nogen spillere på den alder, der er så langt fremme som ham. Det inkluderer alle spillere, jeg har set gennem mange år. Der er han virkelig dygtig, siger Berg, der immervæk har set nogle talentfulde spillere som scout i FC Nordsjælland, Brøndby IF og ikke mindst Chelsea.

En superdejlig dreng
Berg fortsætter om Sertdemir:

- Han har en teknik og en fysik, der kan bakke det op, så han kan føre det ud i livet. Han er teknisk fremragende. Har det her glid med bolden. Er god til at temperere afleveringer og sit touch. Og en god fysik. Han er en høj dreng. Uden jeg lige har tallene foran mig, vil jeg tro, han er 186 allerede nu. Så han er egentlig meget komplet.

Måske af samme årsag har Flemming Berg svært ved at sammenligne ham med tidligere tiders danske topspillere.

- Han er ikke sådan en spillertype, hvor vi siger: "Han minder om ham der eller ham der." Han er meget komplet, og når de er det, minder de ofte ikke om nogen, siger talentudviklingschefen, der også roser Sertdemir for sin håndtering af skiftet fra U19-fodbold i Danmark til Bundesligaen.

- Det, jeg også godt kan lide ved ham, er, at han mentalt virker stærk og klædt godt på. Når han kommer hjem og spiller for os, leverer han på højeste niveau. Man kan sagtens se, at han træner med Bundesliga-spillere til daglig og træner på meget højt niveau og i meget højt tempo. Det rykker ham helt vildt. Han leverede en virkelig flot EM-kvalifikationsturnering for os nede på Malta, og det overraskede os slet ikke, siger han. 

- Man kan godt forestille sig nogle drenge sige: "Hvorfor skal jeg spille U17, når jeg træner med senior til daglig?" Men han er glad for at komme hjem og spille for Danmark, og han leverer godt for os, når han er med.

- Ham forventer vi os rigtig meget af. Og det er en superdejlig dreng. Så vi er rigtig glade for ham, og det er vores landstræner, Kenneth Weber, også.

Zidan Sertdemir får chancen for at komme med i endnu en kamptrup allerede torsdag aften, når Leverkusen møder Real Betis i Europa League.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020