• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Mads Bye Marboe

Barcelona sendte Napoli ud efter målrig første halvleg

Foto: Getty Images

Samtlige fire mål blev lavet i løbet af de første 45 minutter, da FC Barcelona spillede sig videre i Champions League ved at besejre Napoli med 3-1.

Af Mads Bye Marboe

FC Barcelona har ikke været overbevisende i indeværende sæson, og da første Champions League-ottendedelsfinale mod Napoli var sluttet 1-1, var intet afgjort inden lørdagens returopgør.

Og hjemmeholdet fik sig sågar lidt af et chok fra kampens begyndelse.

Der skulle således gå blot halvandet minut, før Dries Mertens fik en enorm mulighed for at bringe græsterne i front. Efter et par mærkelige aktioner i Barcelona-forsvaret befandt belgieren sig fri i feltet, hvor han trykkede af med sit venstre ben, men afslutningen tog ydersiden af den venstre stolpe.

I stedet blev det 1-0 til hjemmeholdet ti minutter inde i kampen, da Clement Lenglet steg til vejrs på et hjørnespark og headede bolden ind bag Napoli-målmand David Ospina.

Læs også:Agent: Martinez er glad i Inter

2-0 blev det også 23 minutter, og ikke overraskende var det Lionel Messi, der lavede målet. Argentineren modtog bolden i højresiden, og selv om han undervejs var halvt nede og ligge, formåede han at drible bolden hele vejen ind i Napoli-feltet og dreje kuglen over i det lange hjørne.

Selvsamme Messi var på pletten igen syv minutter senere, hvor Frenkie de Jong med ydersiden slog et indlæg mod den bagerste stolpe, som Messi kunne tage ned med brystet og sparke i mål.

Efter VAR-gennemsyn blev scoringen dog annulleret, fordi Messi havde haft hånden på bolden, da den faldt til jorden.

3-0 blev det til gengæld, da Luis Suarez få minutter før pausefløjt sparkede et straffespark, som Kalidou Koulibaly havde begået på Messi, sikkert i nettet.

Læs også:Napoli-rekordindkøb: Wolfsburg troede ikke på mig

Målene fortsætte med at vælte ind inden pausen, og i tillægstiden var det Napolis tur til at blive tildelt et straffespark, da Ivan Rakitic nedlagde Mertens i eget felt. Lorenzo Insigne passerede Marc-Andre ter Stegen fra ellevemeterpletten.

Det gav udeholdet håb inden de sidste 45 minutter, og Gennaro Gattusos tropper kom også ud til anden halvleg med god energi.

Men Quique Setiéns ditto stod imod, og gassen begyndte langsomt at gå af Napoli-ballonen. Hjemmeholdet formåede i stedet at få kontrol på bolden, og Napoli blev aldrig for alvor farlige igen.

Indskiftede Arkadiusz Milik fik ganske vist lagt bolden forbi ter Stegen mod slutningen af opgøret, men polakken havde befundet sig i offside-position, da indlægget mod ham blev slået.

Således forblev det ved 3-1, hvorfor FC Barcelona er klar til kvartfinalerne efter en samlet 4-2-sejr. Her venter Bayern München, som slog Chelsea ud med samlet 7-1.

Læs også:Officielt: Andrea Pirlo får to år i Juventus

Læs også:Juve-boss om Pirlo-ansættelse: En naturlig beslutning

Læs også:Lørdagens rygtebørs: United finder ny målmand i Napoli

---------------------------

Se OB - FC Nordsjælland og Randers - AGF i weekendens Superliga på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus