• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Jacob Quvang

Englænderne hylder FCK: Denne sejr er mere berømt

Foto: Jan Christesen/Getty Images

Manchester United slagtes i den engelske presse efter nederlaget til FC København, som til gengæld får flere store ord med på vejen.

Af Jacob Quvang

FC København leverede onsdag aften et europæisk svendestykke, da man vandt 4-3 over Manchester United i Champions League-gruppespillet.

Dermed gik man i sporene på 2006-holdet, som for godt 17 år siden også sendte storklubben hjem fra Parken med et nederlag, og som ganske oplagt blev hædret inden kampen. 

En bølgedal af en kamp, som har indprintet sig på nethinden lang tid fremover. Man forstår godt, hvis FC Københanvs spillere eller tilhængere i dag åbner samtlige medier og læser reportager, meninger og andet om gårsdagens drama, hvor Roony Bardghji blev helten med sin scoring få minutter før tid. 

Det bør Manchester United ikke gøre, for på hjemmefronten bliver de slagtet af de engelske medier, som slet ikke kan forstå, at de tabte efter at have været foran 2-0 på to scoringer af Rasmus Højlund. 

Tipsbladet har brugt de tidlige morgentimer på at gennemgå de engelske medier, der som sædvanlig ikke holder igen.

Daily Mail kalder eksempelvis sejren for mere berømt end 1-0-sejren for 17 år siden.

- Hvis Carlsberg lavede fodboldkampe, så var det her toppen for United og Højlund. Men det var ikke en ølreklame, og det var ikke et H.C. Andersen-eventyr. Det var Manchester United, og det går sjældent, som det er skrevet. Plottet skiftede, da Rashford blev udvist.

- København endte som sejrsherrer takket være to sene mål. Sejrsmålet fra en mand, hvis navn er Roony, og sikke deres fans elskede det. De startede aftenen med at ære holdet, som slog Sir Fergusons hold samme sted i 2006, og de sluttede med at juble over en endnu mere berømt sejr, skriver de. 

Avisen Mirror har en stor forside på sin hjemmeside med skriften: Fiasko i Danmark. Så er stemningen og forventningerne ligesom lagt. Til gengæld roser man Rasmus Højlund, som var et stort lyspunkt. 

The Times har faktisk lidt ros til overs for Manchester United, men kun deres første halvleg, hvor de spillede noget af deres bedste offensive fodbold i denne sæson.

- Da det sidste slutfløjt gav ekko inde i Parken, stod Erik ten Hag for sig selv med sine hænder i lommen, og der har ikke været nogen tvivl om, at han prøvede at finde ud af, hvordan i alverden det her Manchester United-hold formåede at tabe til FC København, skriver de. 

ESPN mener, at Manchester United ramte bunden med nederlaget til FC København, og de skriver blandt andet, at det kun er Manchester United, som kan vinde en kamp to gange og stadig tabe den. 

- Før kampen præsenterede hjemmeholdets fans en tifo, som advarede United, at Parken var "Your Theatre of Nightmares", og det kunne ikke have været mere forudseende, skriver de og fortsætter: 

- Bare for at tilføje en smule til farcen omkring Uniteds elendighed så sang Parken "Roony, Roony" til sidst. Ikke som et minde af Uniteds tidligere store spiller Wayne Rooney, men som en hyldest til deres 17-årige angriber Roony Bardghji, som scorede sejrsmålet. 

Roony Bardghjis navn var tirsdag ikke blandt dem, som stod på Janne Anderssons liste over det svenske landshold, som skal i aktion i de kommende landskampe. FCK-svenskeren kunne efter kampen ikke skjule sin skuffelse, og på hjemmefronten har de måske også indset, at det er en fejl.

Aftonbladets Simon Bank har skrevet en kommentar til mediet, hvor han hylder FCK-helten.

- Ronny fra Rödeby må ikke engang køre bil endnu, men han spiller Champions League-fodbold, og han har fået hele Europa til at interessere sig for ham. Han var et spændende talent for et døgn siden, nu er han noget andet. 

- Roony Bardghji er drengen, som sænkede Manchester United. De kommer til at kaste bunker af sedler efter ham. Måske endda en landsholdstrøje, hvem ved, lyder det. 

Med sejren er FC København nu på andenpladsen i Champions League-gruppen.

Fotos: Getty Images