Video : Tipsbladet
Champions League

- Jeg har en FCK-trøje med nummer 9 derhjemme

Erling Haaland kunne have været skiftet til FC København, før karrieren for alvor tog fart.

Manchester (Tipsbladet): Det er dagen før dagen i Manchester, hvor pressen er mast godt og grundigt sammen i et lille lokale på Manchester Citys træningsanlæg for at få lov til at stille spørgsmål til Pep Guardiola og Erling Haaland.

Den engelske presse bekymrede sig ikke to sekunder om at spørge ind til morgendagens modstander FC København. Erling Haalands kontraktsituation, motivationen for at blive ved med at holde dampen oppe og weekendens kæmpebrag mod Liverpool var mere interessant.

Tipsbladet og resten af den danske presse fik dog lov til at spørge ind til FC København. Og det er faktisk en klub, som Erling Haaland kender rigtig godt.

- Jeg var til prøvetræning, eller hvad du vil kalde det i 2016. Nogle i klubben ville gerne have mig, men det var alligevel ikke dem alle sammen. Det skete ikke. Surt show for dem. Men det var godt for mig, for det viste sig at være en klog beslutning at tage til Molde.

- Jeg kan godt lide klubben, og jeg har også et par venner i København, siger han. 

Daværende cheftræner Ståle Solbakken og akademitræner Brian Riemer har også talt om nordmandens visit, der altså blot endte med et prøveophold og en FCK-trøje til varigt minde.

- Jeg var interesseret i at skifte til deres U19-hold. Jeg var interesseret, selvfølgelig var jeg det. Det var også derfor, jeg tog dertil. Jeg snakkede også med Ståle dengang. Jeg fik også en trøje med nummer ni bagpå. Jeg tror faktisk, at jeg stadig har den derhjemme. Så ja, jeg var interesseret, men det skete aldrig. Skæbnen endte med at være en anden, og det har vist sig at være udemærket.

Det er vist mildt sagt af den 23-årige skarpretter, der gennem flere år har været en af klodens bedste angribere.