• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Anders Dehn

FCM-træner er ikke i tvivl: Det er det største resultat i klubbens historie

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland er aldrig kommet så langt i europæisk fodbold før, og det glæder cheftræner Brian Priske. Nu vil ham i Champions League-gruppespillet.

Af Anders Dehn

FC Midtjylland har efterhånden prøvet det meste. Klubben har vundet mesterskaber, en pokaltitel og spillet i Europa League-gruppespil. Det eneste, der mangler, er Champions League, og aldrig har man været tættere på.

Efter holdet slog Young Boys med 3-0 onsdag aften, står kun Slavia Prag mellem FC Midtjylland og klubbens hedeste drøm: seks gruppekampe i Champions League. 

Derfor tøver cheftræner Brian Priske ikke med at kalde resultatet for det største i klubbens historie rent sportsligt, men han er i tvivl om, hvorvidt det er større oplevelse end at vinde mesterskabet.

- Jeg tror, vi alle sammen er stolte over et dansk mesterskab. Det skal man ikke tage fejl af. Men der er ingen tvivl om, at det er det største resultat i klubbens historie. Det er første gang, vi står i en Champions League-playoffrunde. Så det er stort. Det er kæmpestort. Det jagter vi selvfølgelig nu, det gruppespil, siger Priske efter sejren.

Læs også:Claus Steinlein jubler: Skal kunne slå Slavia Prag

- Om det er større end et dansk mesterskab; det, synes jeg, er svært at sige. Men vi er stolte over resultatet og stolte over præstationen. Det er det allervigtigste for os som hold.

FC Midtjylland har kun været i ét europæisk gruppespil, og i de fem år, der er gået siden, har klubben higet efter en ny europæisk rundtur. Det har stået som det altoverskyggende mål, og derfor betyder det så meget, at holdet er sikker på at komme i Europa League, selv hvis det glipper mod Slavia Prag i playoffrunden.

- Det er det næste skridt og det sidste skridt, vi skal tage som klub. Vi har vist, at vi er gode i Superligaen. Vi har leveret resultater i mange år og hentet mesterskaber og en pokaltitel. Så handler det om at gøre det i Europa også. Det har været fem år uden gruppespil, og det har vi kæmpet stenhårdt for. Derfor er det stort, at vi har sparket døren en lille smule ind. Så handler det om at levere gentagne gange, siger cheftræner Priske.

- Det er dér, vi som klub vil hen: at kunne konkurrere i Superligaen og selvfølgelig også i Europa. Det skal der ikke være nogen tvivl om. Det er det, der har været målsætningen i rigtig mange år.

Læs også:FCM-kaptajn vil i Champions League: Det er jo en anden galakse

Særligt FC København har trukket læsset for de danske hold, når det gælder ranglistepoint hos UEFA. Nu får FC Midtjylland muligheden for at udjævne den statistik en smule, men det er ikke det, der fylder for Brian Priske.

- Jeg er ikke lettet over noget som helst. Jeg er stolt over det, vi har præsteret. Jeg tror ikke, at vi som sådan føler noget pres udefra, hverken fra FCK eller fra medier. Vi er sindssygt ærgerrige og ambitiøse i Midtjylland, og det har vi altid været. Det er det, der driver os; det er det, der driver mig; det er det, der driver de drenge, der sidder her ved siden af (Erik Sviatchenko og Jesper Hansen, red.). Vi vil jagte store ting.

- "Lettet" er for mig et forkert ord at bruge, for vi har virkelig jagtet og arbejdet stenhårdt for det. Så kan man også godt tillade sig at være stolt over det. Jeg synes, de her drenge fortjener enorm ros og kredit for det stykke arbejde, der er blevet leveret det seneste års tid, siger Priske.

Allerede i næste uge skal FC Midtjylland spille i Prag, mens der er returkamp ugen efter.

Læs også:FC Midtjylland klar til gruppespil efter storsejr

Læs også:LIVE: Sådan gik det, da FC Midtjyland tog imod Young Boys

Læs også:Karakterer: Masser af stærke FC Midtjylland-præstationer i stor triumf

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus