• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Karakterer: Det er sådan noget, der giver mareridt

Foto: Getty Images

Tipsbladet er her klar med spillerbedømmelserne fra Champions League-opgøret mellem FC København og Bayern München.

Af victor risager & lars gram-hanssen

FC København - Bayern München 1-2 (0-0)
1-0 Lukas Lerager (56.).
1-1 Jamal Musiala (67.).
1-2 Mathys Tel (83.)

FC København leverede en stærk indsats imod et af verdens bedste klubhold, men i sidste ende rakte det ikke til point for de danske mestre, der måtte tage til takke med et hæderligt nederlag.

Her er karaktererne til FC Københavns spillere:

Kamil Grabara - 3
Han kan jo ligeså godt vænne sig til at møde Bayern München, før han i næste sæson skal spille for Wolfsburg, ikke? Kamil Grabara gjorde det ganske fint og reddede, hvad han skulle. Kunne ikke gøre noget ved de to mål.

Peter Ankersen - 3
Vikarierede på pladsen for Elias Jelert, der var ude med karantæne, men det var ikke til at se. Ankersen forsvarede ganske fint i sin højre side i store dele af kampen. Den tidligere landsholdsspiller var dog ikke bedste venner med bolden og havde et par skuffende boldtab.

Denis Vavro - 4
Det stod skrevet i stjernerne, at Vavro ville forsøge sig med et langskud. Det gjorde han også efter tre minutter, uden succes. Derefter var det for sit defensive arbejde, at slovakken kom i fokus. Han forsvarede nemlig bundsolidt og holdt for det meste godt styre på Bayern München-stjernerne sammen med stopperkollegaen Diks. Taber dog hovedstødsduellen, der ender med Bayerns sejrsmål.

Kevin Diks - 5
Det var som sagt ikke meget, man så til Harry Kane, og det kan FCK blandt andet takke Diks for, for den omskolede højre back spillede et brag af en kamp. Han kom i vejen for en hulens masse og var med til at pakke Kane og co. godt og grundigt sammen, mens han også var rigtig god i det opbyggende spil.

Birger Meling - 5
At være venstre back, når modstanderens højre kant er superstjernen Leroy Sané, er på ingen måde nogen nem opgave. Men hvis der skal kåres en vinder af første halvlegs mellem Sané og Meling, må det næsten være FC København-spilleren. Han arbejdede r…. ud af bukserne, afværgede flere Bayern München-chancer og var bare svær at komme forbi. Stor kamp af den hårdtarbejdende nordmand.

Lukas Lerager - 5
Den tidligere landsholdsspiller bragte Parken i ekstase 10 minutter inde i anden halvleg, da han på suveræn vis sendte en løs bold forbi Sven Ulreich i Bayern-målet. Det var et helt perfekt spark, der først ramte jorden og derefter fik netmaskerne til at blafre. Derudover leverede Lukas Lerager generelt en stærk præstation, hvor midtbanekrigeren bare løste sine opgaver ved at løbe en masse kilometer og ved at gå ind i enhver duel med stor intensitet og fysik.

Rasmus Falk - 3
Det var ikke en af de kampe, hvor Rasmus Falk virkelig gjorde sig bemærket. Lerager og Goncalves var mere synlige på midtbanen, men det var ikke fordi, at Falk faldt igennem. Var en smule uheldig, da han blev driblet af Musiala ved 1-1-målet.

Diogo Goncalves (ud 85.) - 5
Det er virkelig en klassespiller, som FCK i januar hentede i Benfica. Med sin internationale erfaring og formidable boldomgang bidrog Goncalves med kvalitet og ro til FCK’s spil, og portugiseren var stærk i begge retninger. Han havde flere vigtige erobringer i det defensive, og samtidig satte han flere gange sine holdkammerater, især Achouri, i scene. Et farligt boldtab i første halvleg trækker en lille smule ned, men Goncalves spillede en fremragende kamp mod et af verdens bedste hold.

Mohamed Elyounoussi (d 85.) - 4
Nordmanden kom allerede efter tre minutter frem til en stor chance, da han løb i dybden og desværre ikke fik afsluttet særligt godt på Ulreich. Elyounoussi kom senere frem til en ny stor chance, hvor han dog headede lige på keeperen. Generelt fik vi at se, at Elyounoussi er en spiller med internationalt format, for den norske landsholdsspiller var sikker på bolden og han har samtidig et øje for at dukke op de rigtige steder, omend den sidste farlighed manglede.

Viktor Claesson - 4
Efter at have været på bænken i flere store kampe var kaptajnen tilbage i startopstillingen, denne gang i en lidt uvant position helt på toppen, hvor Neestrup gerne ville have mere tyngde. Det var svære arbejdsbetingelser overfor Upamecano og Kim, men Claesson var også god til at trække ned og hjælpe med at bygge spillet op. Det trækker gevaldigt op, at Claesson havde en afgørende fod med i Leragers scoring, da svenskerens afslutning resulterede i en løs bold i feltet.

Elias Achouri (ud 65.) - 4
Tuneseren satte gang i Parken, da han i første halvleg satte en Bayern-spiller med en hælaflevering, og Achouri var generelt en trussel med sin eksplosive fart og gode driblinger. Satte en farlig Bayern-kontra i gang med en fejlaflevering, og det er en uvane, som Achouri skal vænne sig af med, for det skete også mod Galatasaray. Men en flot kamp af den tidligere Viborg-spiller.

Indskiftere:

Roony Bardghji (ind 65.) - UB
Den unge svensker erstattede Achouri i anden halvleg, men fik ikke gjort det store væsen af sig.

Valdemar Lund (ind 78.) - UB
Kom ind i stedet for Kevin Diks med ti minutter igen og endte med lidt af en skurkerolle for sin involvering i Bayern Münchens sejrsmål. Det er sådan noget, der giver mareridt.

Orri Oskarsson (ind 85.) - UB
Den unge islænding erstattede Goncalves til allersidst.

Jordan Larsson (ind 85.) - UB
Svenskeren afløste Elyounoussi i slutfasen.

Træner:

Jacob Neestrup - 4
Den præstation kan I i store træk godt være bekendt, FC København. Jacob Neestrup havde sat sit hold godt op til kampen, og i store dele af kampen var det meget lidt, man så til Bayern Münchens stjerner som Harry Kane og Leroy Sané. Samtidig var københavnerne selv farlige, når den teknisk stærke trio i front blev sat i gang, og derved viste det sig som en god beslutning med Claesson som falsk nier. Dog ender den ene udskiftning med at blive dyr.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.