Video : Tipsbladet
Champions League

Benfica bekræfter: Undersøges for matchfixing

Benfica bliver nu undersøgt for at have påvirket resultater.

Den portugisiske storklub Benfica, som slog danske FC Midtjylland ud af Champions League-kvalifikationen i denne sæson, er mistænkt for matchfixing.

Det er noget, som klubben selv har fortæller om på dens hjemmeside.

- Af hensyn til nyhederne, der er blevet offentliggjort bekræfter Benfica, at de er blevet tiltalt 3. januar, lyder det fra portugiserne, som kan fortælle, at det drejer sig om en periode mellem 2016 og 2020.

I denne forbindelse er også medlemmer af klubbens bestyrelse indblandet. Yderligere vil Benfica ikke kommentere så længe, at sagen er i gang. Dog slår de fast, at de står til rådighed for samarbejde med myndighederne i sagen.

Blandt de folk, som bliver undersøgt er der den tidligere Milan-stjerne Rui Costa, der nu er præsident i Benfica. Han afløste Luis Filipe Vieira i rollen i sommeren 2021, da sidstnævnte blev genstand for en sag om skattesvindel og bedrageri.

Rui Costa var i en årrække forinden en del af ledelsen.

Det forlyder ifølge italienske Calcio e Finanza, at der efterforskes der hackede e-mails i sagen, som handler om, at Benfica har draget fordel af manipulerede resultater i en række kampe.

I Benfica er der desuden dansk islæt i form af landsholdsspilleren Alexander Bah.

Benfica har senest solgt en spiller til FCK. Læs mere om prisen her.