• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Kenneth Jensen

Liverpool-manager holdt ferie i Danmark: Jeg har kun gode erfaringer

Foto: Getty Images

Jürgen Klopp var som barn altid på ferie i Danmark, fortæller Liverpool-manageren på et pressemøde før opgøret mod FC Midtjylland.

Af Kenneth Jensen

Der venter det danske hold FC Midtjylland en meget svær opgave, når holdet tirsdag aften gæster Liverpool i Champions League.

Og den er ikke blevet nemmere af, at manager Jürgen Klopp fra Liverpool afviser, at man på nogen måde kommer til at undervurdere det danske hold.

Kopp har nemlig stor respekt for det danske manskab og ikke mindst de danske spillere.

Tyskeren har tidligere trænet flere danskere i Mainz, så han ved, hvad han taler om.

Læs også:Optakt: Liverpool - FC Midtjylland

- Jeg er ikke helt sikker, men jeg mener, der er Leon (Andreasen), Bo (Svensson) og Mohamed (Zidan). Er Zidan dansk? Halvdansk så. De tre er meget forskellige. Bo er en lovende manager nu. Mohamed er en forretningschef, og Leon er vistnok stadig i Tyskland. Det er nogle fede personer, meget hårdtarbejdende. De er alle rollemodeller, og hvis alle danskere er sådan, så tillykke. Jeg har kun god erfaring med danskerne, og jeg var altid på ferie i Danmark, da jeg var yngre.

- Jeg stor respekt for FC Midtjylland, for meget er muligt, hvis du kan tænke hurtigere og bedre end de andre. Så kan man virkelig tage nogle store spring. I Danmark er det normalt København-holdene, der dominerer, så det har min respekt (at Midtjylland er i toppen af dansk fodbold, red.). De har den rigtige attitude, og det skal vi ud og matche. De vil komme med 100 procent, siger Jürgen Klopp på et pressemøde før opgøret.

For FC Midtjylland er det ofte dødbolde, der skal afgøre det, og det kan det også meget vel blive på Anfield, hvis FC Midtjylland skal have et sensationelt point med hjem.

Hvor FCM ofte har en stor fordel på indkast, fordi der er blevet arbejdet intensivt med indkast gennem årene med Thomas Grønnemark, skal holdet ikke regne med en stor fordel. Liverpool har også haft danske Thomas Grønnemark tilknyttet på en freelanceaftale til at træne og optimere indkast.

Læs også:Klopp før FCM-kamp: For fem år siden ville jeg besøge Midtjylland

- Ja, og Ajax plejede også at arbejde med ham. Vi er Thomas Grønnemark-puljen. Vi så hans indflydelse i den analyse, vi har lavet af Midtjylland nu her. Det må han være stolt af. Men han er også professionel, så han siger ikke, hvad de gør, eller hvad vi gør. Og vi spørger ikke. Han er en super fyr, der hjalp os meget. Indkast er en større del for os i forberedelsen, men det er ikke det eneste, griner Jürgen Klopp.

Der er kampstart klokken 21.00 i Liverpool, og man må sige, at englænderne er favorit, efter mandskabet vandt det engelske mesterskab i sommer, og for et år siden også vandt Champions League. Samtidig kom Klopps tropper godt fra land med en sejr på 1-0 ude over AFC Ajax.

FC Midtjylland åbnede omvendt med et nederlag på 0-4 til Atalanta.

Læs også:Derfor ønsker Liverpool ikke møde FC Midtjylland i Champions League

Læs også:Fredagens rygtebørs: Arsenal har fået klub-legendes søn på prøvetræning

Læs også:Leder: Manchester United og Liverpool vil skrotte opgør mod FCK og FCM

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020