Foto: IMAGO
Champions League

Optakt: FC København - Manchester City

Tirsdag aften venter et historisk brag fra den danske nationalarena, når FCK tager imod de forsvarende Champions League-vindere Manchester City i den første af to Champions League-ottendedelsfinaler

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 21:00
Spillested: Parken, København
Dommer: Jose Sanchez
På TV: TV3+

Holdnyt:
FCK:
De forsvarende danske mestre overraskede alt og alle ved at spille sig videre fra en brølstærk Champions League-gruppe på bekostning af både Manchester United og Galatasaray, og tirsdag høster københavnerne frugterne af succesen med deltagelse i ottendedelsfinalen for blot anden gang i historien.

Det kræver dog et halvstort fodboldmirakel, hvis FCK også skal spille sig videre i denne omgang. Der venter nemlig hård og ubarmhjertig modstand i form af seneste sæsons Champions League-vindere Manchester City, som igen i denne sæson er favoritter til at løfte trofæet.

‘’Løverne’’ har ikke været i betydende kamp siden de den 12.december spillede sig videre fra gruppespillet med sejr over Galatasaray, og selvom det er blevet til en håndfuld testkampe i de seneste par uger, skal Neestrups tropper nok op i et noget højere gear tirsdag aften, hvis det skal blive til et brugbart resultat mod Guardiolas toptunede City-mandskab.

Lukas Lerager scorede tre gange for FCK i gruppespillet, og derfor er det selvfølgelig en kæmpe bet, at den rutinerede midtbanespiller må se kampen fra lægterne grundet karantæne. Her får han selskab af skadede Sander, Boilesen, Khocholava og Emil Højlund. Til gengæld bejler de to nyindkøb McKenna og Mattsson begge til en plads i startopstillingen. Endvidere er Birger Meling udtaget til truppen efter flere måneders skadespause.

Manchester City:
Der var et tidspunkt tidligere på sæsonen, hvor Manchester City ikke så så suveræne ud som vi tidligere har set dem, og hvor FCK måske godt kunne have gjort sig forhåbninger om at drille de ellers suveræne englændere.

Uheldigvis for københavnerne ligner Manchester City bare mere og mere et hold, der nærmer sig topformen. 

De forsvarende Champions League-vindere har vundet de seneste 10 kampe på tværs af turneringer, og kommer til den danske hovedstad med en fuldkommen skades- og karantænefri trup.

Både Kevin De Bruyne og Erling Haaland har misset en del kampe grundet skader i denne sæson, men begge spillere er lige akkurat nået at komme tilbage i fulde omdrejninger inden mødet med FCK. Den belgiske kreatør har stået for fire assist og en enkelt scoring i Citys seneste fire kampe, mens den norske bomber viste målnæsen i weekendens kamp mod Everton med begge scoringer i sejren på 2-0. Formår FCK at dæmme op for de to superstjerner?

Karantæner:
FCK: Lukas Lerager
Manchester City: Ingen

Bud på startopstillinger:
FCK (4-3-3): Grabara, Ankersen, Vavro, Diks, Jelert - Mattsson, Falk, Goncalves - Elyounoussi, Claesson, Achouri

Manchester City (4-3-3): Ederson - Walker, Dias, Stones, Gvardiol - Silva, Rodri, De Bruyne - Doku, Haaland, Foden

Dom:
Der kan ikke herske nogen tvivl om, at Manchester City selvfølgelig er kæmpe favoritter mod FCK tirsdag aften. Neestrups tropper har dog allerede gjort livet surt for storklubber som Bayern München, Manchester United og Galatasaray, og er generelt svære at overkomme hjemme i Parken i europæisk regi.

FCK er gået mere modigt og uimponeret til værks i dette års Champions League end vi førhen har set det, og er da også nødt til at spille deres chance på hjemmebane, hvis håbet om avancement skal holdes i live til returopgøret i starten af marts.

Manchester City bliver med stor sandsynlig for stor en mundfuld for FCK, men englænderne har kæmpet lidt med koncentrationen i defensiven i denne sæson, og derfor skal der også være pæne chancer for scoring til ‘’løverne’’ mod Guardiolas mandskab, som måske godt kan tænkes at tage lidt løst på opgaven, når nu der er et returopgør til at sætte tingene på plads i. Buddet lyder på 1-2.