Poulsen fik fuld tid i Leipzig-sejr - Delaney og Dortmund tabte i Rom

Det var en blandet danskeraften i Champions League.

Yussuf Poulsen og Thomas Delaney fik fuld tid for henholdsvis RB Leipzig og Borussia Dortmund i tirsdagens Champions League-kampe. Men mens Yussuf Poulsen kunne glæde sig over en sejr over Istanbul Basaksehir med Leipzig, indkasserede Thomas Delaney og Dortmund et nederlag til Lazio i den italienske hovedstad.

RB Leipzig kan i høj grad takke deres venstre wingback, Angelino, for tirsdaens sejr. Han stod nemlig for begge scoringer i deres 2-0-sejr, og især den første scoring var flot.

Midtbanespilleren Kevin Kampl sendte nemlig en høj bold ind i feltet, hvor Angelino var løbet frem, og den spanske wingback tog på fornemste vis bolden ned og vendte, før han sendte bolden i mål efter 16 minutter.

Fire minutter senere kom Angelinos anden scoring, og her spillede Yussuf Poulsen en rolle.

Danskeren vandt bolden langt fremme på banen, før han spillede til Christophe Nkunku, som spillede den videre til Angelo, der igen var løbet frem i feltet og igen kunne sende bolden i mål med en kontrolleret afslutning.

Det var de eneste scoring, der faldt i opgøret, og RB Leipzig kom godt fra start i turneringen, hvor de sammen med Manchester United topper Gruppe H efter første kamp.

Delaney og Dortmund tabte i Rom
Længere sydpå indkasserede Thomas Delaney og Dortmund samtidig et nederlag, da de gæstede Lazio.

Thomas Delaney startede kampen i Dortmunds tremandsforsvar, og efter fem minutter så det ikke ud til, at han var helt vant til rollen. En uoverensstemmelse mellem Delaney og Mats Hummels tillod nemlig Ciro Immobile at stå helt fri i feltet, hvor han modtog bolden og sendte den i kassen med en flot afslutning.

Efter knap 20 minutter blev Lazios føring fordoblet, da Dortmund-keeper Marwin Hitz scorede selvmål, og selvom Erling Haaland reducerede i midten af anden halvleg, løb Lazio med sejren. Jean-Daniel Akpa-Akpro scorede for god ordens skyld også til 3-1 for værterne kort efter Haalands mål.

Gruppe F toppes nu af Club Brugge og Lazio, der har tre point, mens Zenit og Dortmund endnu ikke har fået point.