• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Kenneth Jensen

Rasmus Ankersen: Fodbolden har brug for eventyr som FC Midtjylland

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den danske fodboldklub er i Champions League, selv om det på den internationale scene er en lille fodboldklub.

Af Kenneth Jensen

De åbnede Champions League-gruppespillet med et nederlag på hele 0-4 hjemme til italienske Atalanta, så det kommer på ingen måde til at blive nemt, når den lille danske fodboldklub FC Midtjylland gæster de forsvarende engelske mestre og 2018/2019 Champions League-vindere fra Liverpool.

Men gruppespillet og Champions League har brug for hold som FC Midtjylland, der kommer ud af ingenting og spiller med og mod de store.

Læs også:Ledøje-Smørum-træner: Unfair vilkår hvis Brøndby-kamp ikke flyttes

Det siger klubbens bestyrelsesformand, Rasmus Ankersen, i et interview med engelske medier.

Danskeren, der også er sportsdirektør for engelske Brentford, fortæller, at europæiske turneringer har brug for, at de små nogle gange kan få lov at danse med de største, som FC Midtjylland altså kan igen tirsdag mod Liverpool.

Læs også:Liverpool-back før FCM: Vi er ved at finde ind i rytmen

- Jeg synes, Midtjylland er et godt eksempel på vigtigheden af at bevare drømmen for små klubber. Jeg har deltaget i alle ECA-møder de sidste par år, hvor alle snakker handler om, hvordan fremtiden skal se ud i europæisk fodbold, og som det går, er der reformer på vej de næste år, der bevæger sig mere mod en lukket liga for de store hold.

- Men jeg mener, at det er meget vigtigt for fodbolden (med drømmen, red.), fordi det er de eventyr, vi elsker. At følge, hvordan det er muligt for et hold som Midtjylland, der er fra en lille by med 50.000 tilskuere i midten af ingenting i det vestlige Danmark, at spille på den største scene. Så jeg håber, at muligheden bliver bevaret for os og andre hold i lignende positioner, men jeg tænker, at det bliver sværere og sværere, siger han.

Der er kampstart klokken 21.00 i Liverpool, og mens det danske mandskab fik en hård start med et stort nederlag, kom Liverpool fra land med en sejr på 1-0 ude over AFC Ajax.

Læs også:FC Midtjylland vil bruge Atalanta-lektion mod Liverpool

Læs også:FIFA-boss: Jeg er interesseret i klub-VM, ikke en europæisk superliga

Læs også:Opbrud i Europa: FCM-boss er positivt stemt over for ny turnering