Når verdensstjernerne fra Real Madrid i aften møder Borussia Dortmund i Champions League, bliver kampen indledt med et minuts stilhed, mens de hvidklædte vil bære sorte armbind for at ære Henning Jensen.

Tidligt tirsdag kom det frem, at den danske fodboldlegende Henning Jensen var død efter kort tids sygdom, og i løbet af dagen meldte gamle klubber, holdkammerater og beundrere sig på banen med hyldester til Jensen og kondolencer til hans familie.

I aften vil 80.000 tilskuere i Madrid desuden vise ham den sidste ære. Forud for Champions League-opgøret mod Borussia Dortmund vil der blive afholdt et minuts stilhed for Henning Jensen, mens Real Madrid-spillerne vil bære sorte armbind. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Henning Jensen var den første dansker i Real Madrid, da han kom til klubben i 1976, og han nåede at vinde to mesterskaber i sin tid i Spanien. Real Madrid var allerede tirsdag ude med en hilsen til Jensen på hjemmesiden og på sine sociale medier.

Mens offentligheden har været fyldt med lovord og anekdoter om Henning Jensen, har også familien mærket, at han var en villidt mand. Som datteren, Susanne, sagde til Ekstra Bladet:

- Det er dejligt at læse alle de ting om ham. At han blev respekteret så højt. Som en veninde skrev til mig: ’Du må virkelig være stolt’. Og det er jo det, jeg først og fremmest er. ’Jeg er stolt af dig, far. Vi ses på den anden side’.

Champions League-kampen mellem Real Madrid og Dortmund har ingen betydning for hjemmeholdet, der kun kan ende på andenpladsen i gruppe H, mens de tyske gæster skal have mindst lige så mange point, som APOEL får mod Tottenham, for at beholde tredjepladsen og dermed Europa League-adgang.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken klub rykker direkte ud af Superligaen?