Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Champions League

Tog fejl af FCK-stjerne: Det var morsomt!

Mohamed Elyounoussi kan kun grine af, at Joshua Kimmich troede, han var en helt anden, end han egentlig er.

Tipsbladet på Frederiksberg

Hvis man vækker Bayern München-stjernen Joshua Kimmich midt om natten og beder ham om at sige navnene på 11 FC København-spillere, så er sandsynligheden for, at han lykkes med den opgave ikke særlig stor. Joshua Kimmich viste i hvert fald før de to holds første gruppespilskamp for snart to måneder siden, at kendskabet til FC København er yderst begrænset. 

- Jeg kender Elyounoussi fra Bundesligaen, men ellers har jeg ikke set nogen kampe med dem. Vi har videoanalyse i aften, så der får vi sikkert set en masse video af dem, kunne han dengang fortælle på pressemødet før de to holds opgør.

Problemet med det var bare, at den Elyounoussi, som Kimmich refererede til, var Tarik Elyounoussi, som er fætter til FCK-spilleren Mohamed Elyounoussi, der til gengæld aldrig har spillet i Bundesligaen. Den lidt specielle hændelse blev tirsdag formiddag bragt op overfor den norske stjerne, som stillede op til Tipsbladet og den skrevne presse, inden FC København-mandskabet rejser til München. Der var godt nok minusgrader på menuen, men lige netop det spørgsmål fik Elyonoussi til at varme op med et stort smil.

-  Haha! Ja, det var lidt morsomt. Jeg tænkte at tale med ham efter kampen sidst, men jeg fik ikke mulighed for det. Han skal nok lære mig at kende nu, når jeg møder ham, håber jeg! Nej, det var bare sjovt.

Han er jo en stor stjerne... er det sjovt at læse sådan en historie? 

- Jeg begyndte at tænke i to sekunder, om jeg har spillet Bundesliga! Men det viser jo, at min fætter gjorde det godt derhenne, når han husker ham. Så det er en kompliment til min fætter, fortæller han. 

Joshua Kimmichs kendskab til FC København er forhåbentlig blevet større, efter de to hold mødte hinanden i Parken. Foto: Getty Images.

Tarik Elyounoussi har tidligere spillet i Hoffenheim, men er i dag 35 år gammel og spiller for japanske Shonan Bellmare. 

FCK har alt at vinde
Inden snakken falder på Kimmichs manglende viden om FC København, så har der været alvorligere emner på dagsordenen. Eksempelvis at FC København skal møde et Bayern-hold, som er fuldstændig suveræne i Champions League-gruppespillet. 

Den tyske gigant taber sjældent, men er allerede kvalificeret til knockoutkampene, og FC København kommer da heller ikke til at lægge sig fladt ned. 

- Vi går ind til kampen uden noget at tabe, men tværtimod alt at vinde. Selvfølgelig har de allerede kvalificeret sig, men vi ved, at det er længe siden, de har tabt en kamp i gruppespillet, så det bliver en svær kamp, men vi har stor tro på, at vi kan tage point med hjem derfra.

- Mindsettet er at hente tre point, sådan er det med alle kampe, vi spiller. Så I kommer ikke til at se et FCK-hold, som bare forsvarer sig, medmindre de spiller os i bund. Vi vil angribe og vinde kampen, lover Elyounoussi.

Nordmanden har været en af FC Københavns bedste spillere i gruppespillet i denne sæson, og han vil også være en af dem, som Jacob Neestrup skal håbe spiller op til sit topniveau, hvis man skal hjem fra Tyskland med point i bagagen.