Karakterer: Det må gøre ondt på selvforståelsen

Tipsbladet er her klar med bedømmelserne af FC Midtjyllands spillere i Conference League-kvalifikationskampen mod Legia Warszawa.

Legia Warszawa-FC Midtjylland 1-1 (6-5 efter straffesparkskonkurrence)
1-0 Tomas Pekhart (53.).
1-1 Paulinho (71.).

FC Midtjyllands spillere blev mødt af en vild kulisse i den polske hovedstad torsdag aften, hvor Legia Warszawas fans bød på et Lego-banner med teksten 'Legioland' og et hav af romerlys, der indhyllede stadion i en tåge af røg, der gjorde det næsten umuligt at følge kampens første minutter.

Efter en chancefattig første halvleg kom der mere gang i sagerne efter pausen, men til sidst skulle det hele afgøres i en straffesparkskonkurrence. Her fik Stefan Gartenmann en ubarmhjertig skurkerolle, da han som den eneste brændte fra pletten.

Her er Tipsbladets karakterer:

Jonas Lössl - 3
Den rutinerede Midtjylland-keeper blev egentlig ikke testet særligt meget i opgøret, men Lössl fik alligevel skabt lidt panik, da han i første halvleg tabte et hjørnespark, hvilket kunne have kostet dyrt. Var senere fuldstændig chanceløs ved 1-0-målet, hvor bolden blev headet helt op i krogen. Lössl vil være ærgerlig over, at han ikke formåede at redde et eneste af Legias seks spark i straffesparkskonkurrencen.

Henrik Dalsgaard - 4
Overordnet set en rigtig fin præstation af den tidligere landsholdsspiller, der fightede fortrinligt og gik determineret ind i hver eneste duel. Dalsgaard kom ikke op til Tomas Pekhart, da Legia-angriberen headede 1-0-målet ind, men den rutinerede forsvarsspiller leverede senere i anden halvleg en glimrende defensiv aktion, da han snød Pekhart for en helt oplagt scoringschance.

Sverri Ingi Ingason (ud 91.) - 3
Det var ikke en kamp, hvor den nye islandske forsvarsgeneral for alvor fik gjort sig bemærket. Ingason var sikker i sine pasninger, og gav ikke noget væk, men han skabte ikke det store fremadrettet, hvilket gjorde sig gældende for flere Midtjylland-spillere i dag. Blev taget ud efter den ordinære spilletid.

Juninho - 3
FC Midtjylland leverede generelt en solid defensiv præstation i dag, hvor Legia Warszawa især i første halvleg nærmest ikke kom frem til noget som helst. Juninho havde nogle gode clearinger, men brasilianeren blev kort inde i anden halvleg nødt til at trække et gult kort, da han tabte en løbeduel og blev nødt til at rive Tomas Pekhart omkuld. Scorede stensikkert i straffesparkskonkurrencen.

Paulinho (ud 91.) - 3
En blandet præstation fra den brasilianske venstre back, der blev overspillet ved Legias 1-0-scoring, og kort over blev tørret igen, hvor det kunne være blevet 2-0. Paulinho fik dog gjort skaden god igen kort efter, da han på vanvitig vis udlignede fra omtrent 35 meters afstand, men brasilianeren var bestemt ikke uheldig, da skuddet tog en kæmpe afretning fra en Legia-forsvarer.

Oliver Sørensen - 3
Det blev ikke til det helt store fra Oliver Sørensen, der leverede en god arbejdsindsats og fik løbet mange meter uden at han formåede at skabe de helt farlige situationer. Kølig fra ellevemeterpletten i straffesparkskonkurrencen.

Kristoffer Olsson (ud 113.) - 4
Den svenske kreatør var FC Midtjyllands bedste spiller i en svær udekamp, hvor 'Ulvene' især i første halvleg virkede ganske tandløse offensivt. Olsson var dog god til trække ned i banen og hjælpe med at bygge spillet op, hvilket gav mere kvalitet i Midtjyllands spilopbygning.

Kristoffer Olsson er generelt utroligt sikker på bolden, og den svenske landsholdsspiller kunne have fået en assist i første halvleg, da han serverede en sukkerbold for Cho, som dog afsluttede sløjt. Olsson fik selv en gylden chance lige før pausefløjtet, da et indlæg blev forlænget, men svenskerens hovedstød blev reddet af Legia-keeper Kacper Tobiasz.

Generelt var Kristoffer Olsson dog i en klasse for sig i en kamp, hvor flere Midtjylland-spillere manglede den afgørende kvalitet.

Armin Gigovic (ud 100.) - 2
Det var godt nok ikke meget, der kom fra Armin Gigovic i dagens kamp. Svenskeren spillede bolden meget tilbage og til siden, men havde en ærgerlig tendens til at smide bolden væk, når han skulle forsøge de offensive pasninger.

Aral Simsir (ud 106.) - 3
Vi har set bedre kampe fra Aral Simsir i denne sæson. Tyrkeren indledte dagens kamp med nogle boldtab og fik ikke skabt meget, indtil han kort før pausen havde Midtjyllands hidtil bedste forsøg. Den 21-årige offensive profil kunne være blevet den helt store helt for FC Midtjylland i det 82. minut, da han driblede på tværs af Legias felt og hamrede bolden på opstanderen.

Cho Gue-sung - 2
Den sydkoreanske stjerne har været skarp for FC Midtjylland i sæsonstarten, men han har haft en lille skadespause, og i dag var der tale om en særdeles anonym præstation fra Cho, der afsluttede dårligt og heller ikke formåede at sætte sine medspillere i scene. Scorede sikkert i straffesparkskonkurrencen.

Franculino (ud 82.) - 3
Indledningsvist så det ud til, at vi skulle få endnu en flot kamp fra Franculino, der i den første del af kampen leverede flere rapfodede driblinger og var en trussel for de polske værter. Franculino faldt dog efterfølgende mere og mere ud af kampen. Teenageren var tæt på at overrumple Legia-bagkæden i første halvlegs tillægstid, da han tog et uventet træk og afsluttede forbi mål med en lang tå.

Indskiftere:

Charles (ind 81.) - 3
Midtbanespilleren kom ind i stedet for Franculino i slutningen af anden halvleg, men det var ikke en ændring, der gjorde gæsterne bedre offensivt.

Stefan Gartenmann (ind 91.) - 3
Den tidligere Sønderjyske-spiller afløse Ingason efter den ordinære spilletid, uden at det ændrede det store i FC Midtjyllands spil. Endte med at få en skurkerolle, da han brændte FC Midtjyllands sjette straffespark.

Nikolas Dyhr (ind 91.) - 3
Afløste Paulinho uden problemer, men leverede ikke det store efter sit indhop. Var under maksimalt pres, da han skulle score på det femte straffespark, men han afsluttede iskoldt.

Emiliano Martinez (ind 100.) - UB
Kom først på banen i den forlængede spilletid, men set i bagklogskabens klare lys burde uruguayaneren nok have startet inde i stedet for Gigovic.

Marrony (ind 106.) - UB
Det brasilianske flop kom ind i stedet for Aral Simsir, men fik ikke vist det store i de få minutter, han fik på banen.

André Rømer (ind 113.) - UB
Afløste Kristoffer Olsson i slutfasen, og scorede sikkert i straffesparkskonkurrencen.

Træner:

Thomas Thomasberg - 2
Midtjylland kom ud med et fint udtryk i første halvleg, hvor 'Ulvene' fremstod meget sikre i defensiven. FC Midtjylland bevarede roen i en intens kulisse, men det danske hold havde til gengæld svært ved at spille sig frem til det store, i hvert fald før pausen. Thomasberg foretog blot én udskiftning i den ordinære spilletid, hvilket var forståeligt nok, da bænken ikke havde så meget at byde på.

I sidste ende skulle det hele afgøres fra pletten, og her manglede 'Ulvene' heldet. Det må gøre ondt på selvforståelsen i FC Midtjylland, at man i denne sæson ikke skal deltage i et europæisk gruppespil.