Foto: Jan Christensen/Getty Images
Conference League

Ydmyget i Danmark: Hugger Fenerbahce midtover

Den tyrkiske presse er ikke søde ved Fenerbahce dagen efter deres nedsmeltning på Right to Dream Park.

Ikke siden 1992 har Fenerbahce tabt så stort, som man gjorde torsdag aften i Conference League til FC Nordsjælland.

Tenniscifre. 6-1 blev de tyrkiske mestre sendt hjem med efter en aften til glemmebogen på det frostbidte kunstgræs i Farum. Det er en kamp, som Fenerbahces spillere hurtigst muligt skal glemme, og derfor gør de klogt i ikke at slå op i de tyrkiske avisspalter dagen derpå.

Journalister landet over hugger Fenerbahce midtover for deres indsats i Danmark. "Mareridtsaften i tyrkisk fodbold," kalder Uğur Meleke nederlaget i Farum. Faik Çetiner kalder det et "skamfuldt resultat" og følger op med en bredside.

- Det danske hold gav Fenerbahce en fodboldlektion. İsmail Kartal [Fenerbahces cheftræner, red.] går i seng og beder for, at hans stamspillere snart er tilbage. Man kan i hvert fald ikke opnå noget med dem, som startede inde torsdag, siger han ifølge ntvspor.net og tilføjer:

- Inden jeg glemmer det, så var den såkaldte lederskikkelse Dusan Tadic usynlig. Når man heller ikke har et forsvar, så kan Livakovic [målmand, red.] ikke redde dig. Resultatet var pinligt, og det er et sår, som ikke vil hele med det samme.

Overhalinger som disse findes der talrige af i den tyrkiske presse. Fenerbahce havde flere nøglespillere ude med skader, men det er ingen undskyldning, lyder det fra Dusan Tadic, der ligger sig fladt ned.

- Det var en trist aften. Vi er meget flove. Sådan et resultat bør ikke være muligt for Fenerbahce. Vi siger undskyld. Vores fans, som rejste hertil, fortjener ikke sådan et resultat. Vi kunne ikke gøre det, som der skulle til. Vi tillod modstanderen alt for meget plads. Det var ikke vores plan. Det var istedet at være aggressive, lyder det fra den serbiske stjerne ifølge Tumspor.

Som om resultatet i Farum ikke er benzin nok på et brændende Fenerbahce-bål, så forlyder det også i den tyrkiske presse, at der hersker intern uro på ledelsgangene.

Ifølge den tyrkiske ekspert- og klummeskribent Erman Toroğlu vil klubbens nuværende præsident Ali Koç forlade sin post efter sæsonen. Det siger han i et interview med SkySpor, hvor han også fortæller, at Ali Koç har været i verbal krig med Fenerbahces tidligere præsident.

På trods af ydmygelsen i Farum kan man fortsat gå videre i Conference League, hvis resultaterne flasker sig i sidste spillerunde. Man er også fortsat førerhold i den tyrkiske liga qua en bedre målscorer end Galatasaray.