Foto: Imago
EM

Advarer superstjerne mod landsholdscomeback til EM

Toni Kroos overvejer angiveligt at gøre comeback på det tyske landshold, men ifølge Stefan Effenberg bør Real Madrid-legenden ikke sætte sit eftermæle på spil.

Som værtsnation hviler der et tungt forventningspres på Tyskland til næste sommers EM-slutrunde, men de firedobbelte verdensmestre befinder sig i øjeblikket i en stor krise med sløje præstationer og skuffende nederlag igennem en længere periode. 

Julian Nagelsmanns mandskab kan dog potentielt få en hjælpende hånd fra uventet kant, idet der på det seneste er opstået spekulationer om, at Real Madrid-stjernen Toni Kroos overvejer at gøre comeback på landsholdet til EM. 

Landstræner Nagelsmann har omtalt Kroos' mulige comeback som 'en interessant tanke', men ifølge den tidligere Bayern München-profil Stefan Effenberg bør Real Madrid-legenden ikke vende tilbage, selvom det vil forbedre Tysklands chancer til sommer. 

- Hvis du som en ældre spiller dropper sådan en turnering, så kan det måske give et år eller to mere til din klubkarriere, lyder det ifølge Mundo Deportivo fra Stefan Effenberg. 

- Fra et sportsligt synspunkt vil han utvivlsomt kunne hjælpe holdet øjeblikket og tilføre noget stabilitet. Han har præsteret på et meget højt niveau i årevis, og han præsterer stadig for Real Madrid. 

Ifølge Stefan Effenberg kan Toni Kroos samtidig 'lidt ødelægge det, han har præsteret for tysk fodbold', hvis Tyskland leverer en skuffende EM-slutrunde til sommer. 

Den 33-årige Toni Kroos stoppede på landsholdet efter EM-slutrunden i 2021 og satte dermed punktum for en flot landsholdskarriere, der bød på 106 kampe og et VM-trofæ tilbage i 2014. 

I Real Madrid er Toni Kroos stadig fast mand i startopstillingen, idet den tyske midtbanespiller har spillet alle ligakampe for madrilenerne i denne sæson, heraf langt størstedelen fra start.  

Tyskland er til EM placeret i gruppe A, hvor Julian Nagelsmanns tropper møder Skotland, Ungarn og Schweiz.