• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Kenneth Jensen

Danmark mærker vild opbakning: Hele Europas 2'er

Foto: Getty Images

Det danske fodboldlandshold nyder stor opbakning, ikke kun i Danmark.

Af Kenneth Jensen

Der var Christian Eriksens kollaps, at Danmark skulle spille opgøret mod Finland til ende. Så var der den fantastiske opbakning og også kamp mod Wales, ligesom der var målfesten mod Rusland.

Danmark er videre til ottendedelsfinalen, og der er ingen tvivl om, hvem hollænderne håber går videre, når Amsterdam lørdag indbyder til ottendedelsfinalen mellem Wales og Danmark.

Det danske landshold har vundet hjerter over hele verden, og holdet mærker ikke kun i Danmark en vild støtte.

- Det er lidt sjovt, for det er noget nyt. Vi er alles toer – hele Europas toer. Alle har deres eget land som nummer et, og så er der en gennemgående kærlighed til Danmark, som er meget fortjent, men det er en anden sag. Det er noget helt specielt og noget, vi ikke er vant til.

- Jeg vil sige, at det, vi mærker i Danmark, er også uvirkeligt for os, at vi favner så bredt. Vi mærker det her (i Helsingør), hvor der er mange, der kommer til hotellet og siger, "jeg ved ikke, hvem du er, men I er seje." Folk der ikke har noget med fodbold at gøre, der ikke interesserer sig for fodbold, siger Thomas Delaney, inden han reflekterer over landsholdets vej til ottendedelsfinalen.

- Der er mange gode historier i vores fortælling.

Kasper Hjulmand kunne også fortælle, at han har talt med fra den anden side af kloden, der kunne rapportere om støtte til Danmark.

- Jeg har fået mange reaktioner, og ja, jeg synes, det betyder noget. Vi kan være stolte over, hvem vi er, og hvordan vi repræsenterer landet. Jeg var igennem til Patrice Bernier, min gamle spiller. Han sidder på canadisk tv og hele Nordamerika, der også var faldet i svimer over den måde, vi spiller på og den måde, spillerne har ageret og vist et menneskeligt ansigt i den her verden. Det er en del af sandheden, at vi i fodbold let kan snakke store trofæer og store biler, men vi har vist et menneskeligt ansigt i fodbolden, og det tror jeg, der er brug for en gang imellem, siger Kasper Hjulmand.

Landsholdets mere fremadrettede stil - i forhold til under Åge Hareide, hvor fokus meget var på defensiven - har formentlig heller ikke gjort noget dårligt for landsholdets image.

- Ja, det tror jeg, du har ret i. Men jeg tror også, at man skal anerkende, hvad Åge har gjort for landsholdet, hvordan vi spiller, og hvordan vi går ind til kampene med en tro om, at vi aldrig taber. Det gør vi så. Men at vi spiller mere underholdende fodbold, det føler jeg også selv, at vi gør. Det håber jeg også, at man kan se derude. Det betyder, at kampene er mere åbne – vi vil gerne score til 2-0 og 3-0, hellere det end at forsvare 1-0 hjem. Det er måske lidt et paradigmeskifte i forhold til, hvordan vi greb tingene an, siger han.

Den offensive tilgang til spillet skal holdet forsøge at tage med i opgøret mod Wales. Danmark mødte faktisk netop Wales to gange i Nations League for et par år siden, og holdet vandt begge opgør.

Så der er positive minder med kampene mod Wales. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020