Foto: Getty Images
EM

Mareridtet: Superstjerner kan slukke Danmarks drøm

ANALYSE: Der er nogle fede men også potentielt kampafgørende spillere, Danmark skal op mod ved EM.

Serbien, Slovenien og England.

Det bliver en ren walk-over mod de to første, ikke sandt?

Indrømmet, jeg kalder det en fiasko, hvis Danmark ikke går videre, for man er favorit mod Slovenien og vil være det mod Serbien, hvis man får landsholdet til at fungere i 2024.

Men det betyder ikke, at gruppespillet ikke kan blive særdeles udfordrende for de danske spillere, for de kommer op mod nogle verdensklassespillere, også selvom Serbien og Slovenien sikkert klinger lige så meget af håndbold-slutrunde som fodbold for mange af jer.

Her er nogle af de profiler, Danmark skal forholde sig til ved EM-slutrunden.

Første kamp: Slovenien i Stuttgart 16. juni
Dengang Danmark i 1998 skulle møde Brasilien ved VM-kvartfinalen, blev Peter Schmeichel i en brasiliansk avis kaldt 'Fortaleza', der betyder 'fort', og som var en kæmpe ros til Schmeichel den ældres sublime evner som målmand.

Det viste sig ikke at være Schmeichels bedste landskamp i den store samling, men pointen var helt rigtig: Peter Schmeichel kunne redde et ellers overmatchet dansk hold.

Jeg har det på samme måde med Jan Oblak.

Han kommer fra lille Slovenien, og var han i stedet englænder, franskmænd eller tysker, tror jeg, vi talte om ham som en af de bedste i verdenshistorien.

Han er så pivgod en målmand, og det er med god grund, Diego Simeone elsker ham i 'Atleti'.

Jeg er ligeglad med, hvor dårlig Slovenien var i Parken – Oblak kan gøre en forskel.

Og så tror jeg også, at Benjamin Sesko bliver virkelig god. Han er rykket til Leipzig fra Red Bull-farmerklubben i Salzburg, og han ender i en topklub i Premier League, hvis hans udvikling fortsætter.

Igen: Vi måler heller ikke Rasmus Højlund på, at han var jævn i adskillige indhop i FC København, vel? Det vil være torskedumt at tro, Sesko ikke kan være giftig til sommer.

Anden kamp: England i Frankrig 20. juni
Her skal jeg selvfølgelig begrænse mig, fordi England har så mange fremragende spillere.

Så lad mig lige pege på en mere overraskende end Harry Kane, der selvfølgelig er verdensklasse.

Declan Rice er simpelthen ved at udvikle sig til en af verdens bedste på den centrale midtbane i Arsenal. Gu var han for dyr i West Ham, men hvad gør det, når han suger så meget til sig.

Han er bare en opgradering i sin nuværende version for England og en spiller, der lige giver Gareth Southgate og holdkammeraterne to procent mere mod på at angribe.

Og her har Southgate jo så mange fede spillere at vælge mellem. Det er helt utroligt. Og så har de endda formået at ødelægge Jadon Sancho oppe i Manchester, hvilket er så trist.

Jeg vælger lidt skævt og siger Phil Foden. Jude Bellingham bliver sikkert vigtigere, men jeg er bare vild med Fodens spil og spilforståelse. For mig er han sådan en, Diego Maradona (æret være hans minde), Ronaldinho, Ronaldo Fenomeno og Lionel Messi gladelig ville tage med til en omgang strandfodbold og hang-time med grill og musik bagefter.

Tredje kamp: Serbien, 25. juni i München

Jeg tror, Aleksandar Mitrović kan være skide-træls at spille på hold med. Men hvor er han også bare en god målræv. Når han rammer sin dag, er han jo helt ustyrlig, som han viste i engelsk fodbold.

Sergej Milinković-Savić er det modsatte, altså ikke-træls at spille på hold med.

Jeg kan slet ikke have, at han som 28-årig skal spille for Al-Hilal og dermed til ære for Saudi-Arabiens regime.

Det er han alt, alt for god til. Han kunne spille i Champions League-finaler, og hvis ellers serberne får sat ham og holdet rigtigt op, bliver det gyser af en finale for Danmark.