Video : Tipsbladet
EM

- Eriksen er den 5. bedste dansker nogensinde

Hvor rangerer Eriksen blandt de bedste danskere nogensinde? Det gav eksperterne i Tipsbladets EM-show sit bud på tirsdag.

Tirsdag aften spiller Danmark skæbnekamp til EM, hvor Kasper Hjulmands tropper skal forsøge at spille sig videre mod Serbien, men Christian Eriksen kan også meget vel skrive historie.

Hvis der ikke er overraskelser i Hjulmands opstilling, og at Christian Eriksen starter inde, mens Simon Kjær starter ude, vil Danmarks nummer 10 overtage rekorden for flest kampe i den danske landsholdsdragt med 133 af slagsen. Som minimum for en stund.

Eriksen er en spiller, som man altid har kunnet se har noget ekstra

David Boysen

Men hvor rangerer Christian Eriksen på listen over de bedste danske fodboldspillere i historien?

Det var et af emnerne i tirsdagens udgave Tipsbladets EM-show, hvor vært Amanda Bodenhoff havde Tipsbladets eksperter Jesper Christiansen og David Boysen på besøg.

- For det første er det kæmpe respekt med alt det, han har været igennem, og i Danmark skal vi være stolte af at have en spiller, som opnår det her, siger Jesper Christiansen om Christian Eriksen til at starte med. 

Og så skal de to eksperter ellers udpege en fælles top fem over bedste danskere nogensinde. 

- Michael Laudrup som etter. Den ligger lige til højrebenet, ikke?, starter David Boysen og påpeger, at det siger alt, at han har haft nummer 10 i både Real Madrid og FC Barcelona.

Peter Schmeichel får andenpladsen, mens Preben Elkjær Allan Simonsen bliver henholdsvis nummer tre og fire.

Og så kommer Christian Eriksen ind på en femteplads.

- Vi synes, han fortjener det, siger David Boysen og tilføjer:

- Vi snakker altid så rosenrødt om de danske landsholdsspillere. Jeg håber også, at vi en dag snakker rosenrødt om et hold, der var i EM-semifinalen i 2021, og Eriksen. Det fortjener de. Eriksen er en spiller, som man altid har kunnet se har noget ekstra.

Der er også andre aktive spillere, der kunne komme på tale, når man skal snakke om de bedste danskere nogensinde.

- Jeg synes også godt, at Simon Kjær kunne nævnes. Han har også betydet meget for landsholdet, siger Jesper Christiansen, mens David Boysen tilføjer:

- Kasper Schmeichel kunne også være med, hvis det ikke var for hans far.

Se hele tirsdagens udgave af Tipsbladets EM-show, hvor Thomas Gravesen også er med på en videoforbindelse fra Tyskland, i videoafspilleren øverst i artiklen.