Video : Tipsbladet
EM

Hold da op! Han er Danmarks nye stjerne

Danmark satte en kæp i hjulet på England og hentede et fortjent point. Her er de danske spilleres karakterer.

DEUTSCHE BANK PARK, FRANKFURT (Tipsbladet): Sådan slår man tilbage! 

Danmark strålede i rollen som underdog mod England og kan fortjent rejse væk fra Frankfurt med et enkelt point i bagagen. Victor Kristiansen dummede sig godt og grundigt ved Harry Kanes føringsmål, men lagde siden op til Morten Hjulmands vidunderlige udligning, og derfra var Danmark det bedste hold i kampen.

Alt i alt en utrolig opløftende indsats fra Danmark.

Her er de danske spilleres karakterer:

Kasper Schmeichel - 3
Svær at bebrejde ret meget - svær at rose til skyerne. Var på plads, da Ollie Watkins kunne have afgjort kampen til englændernes fordel i anden halvleg, og det var en vigtig aktion af veteranen, der også i denne kamp kunne glæde sig over, at stolperne var på hans side.

Joakim Mæhle - 3
Var tilbage i startopstillingen, og det var noget, de danske fans i Frankfurt kvitterede for. Mæhle kvitterede den anden vej med en med en solid indsats. Blev rykket over på venstre back i starten af anden halvleg, da Victor Kristiansen blev pillet ud, og han havde visse udfordringer med Bukayo Saka. Man savnede de vellykkede offensive aktioner, som Mæhle så ofte har været garant for.

Joachim Andersen - 4
Crystal Palace-profilen leverede en skuffende indsats mod Slovenien, men oppede sig gevaldigt mod England. Joachim Andersen var af og til alt for hasarderet i sit spil, men alt i alt var det yderst solidt forsvarsspil, han diskede op med. Udnyttede sin fysiske styrke og placerede sig godt.

Jannik Vestergaard - 3
Et gult kort allerede i første halvleg trækker ned, men der var bestemt også fine aktioner af midtstopperen, der diskede op med flere gode afleveringer mellem de engelske kæder. Vestergaard spillede i størstedelen af kampen i midten i den danske treback-kæde, så han undgik alt for mange løbedueller, og dermed fik det danske fyrtårn fornøjelsen af Harry Kane. Den opgave løste han fornuftigt.

Andreas Christensen - 3
Var meget opmærksom på Jude Bellingham - det manglede os bare, kan man sige. Det er dejligt at se, at Andreas Christensen nu har kunnet spille 90 minutter i to kampe i træk, for ham kan Danmark ikke undvære. Barcelona-stjernen leverede ikke sit livs bedste præstation, men alene hans tilstedeværelse betyder alverden for landsholdet.

Victor Kristiansen - 1 (ud 56.)
Forfærdeligt forsvarsspil af Victor Kristiansen ved 1-0-scoringen. At Kyle Walker sniger sig forbi på den måde, må ganske enkelt ikke ske, og der er ingen tvivl om, at den aktion vil holde ham vågen i nat. Når "VK" ligger og ikke kan sove, kan han også skænke den frække tunnel Trent Alexander-Arnold i kampens første minut en tanke, men mest af alt må han græmmes. Det var et EM-mareridt.

Morten Hjulmand - 5 (ud 82.)
Danmark har fået en ny stjerne! Morten Hjulmand startede en smule nervøst, men han vendte det hele på hovedet med sit tordendrøn til 1-1. Når Danmark var bedst, så var det med Hjulmand som dirigenten på midtbanen. Han løber ubesværet rundt derinde og tager alle de rigtige valg, og mon ikke at der sidder nogle chefer i Sporting med dollartegn i øjnene, når deres juvel scorer sådan et mål mod lige netop England. 

Pierre-Emile Højbjerg - 4
Det var bestemt ikke alle afleveringer, som ramte en medspiller, men man må bare give Højbjerg, at han er arbejdsmand nummer et på holdet. Hold nu fast hvor løber han mange meter, og nogle gange lå han som forreste mand og styrede presset. I en kamp hvor der skal lukkes ned for så mange dygtige individualister, så er Højbjerg den perfekte spiller at have med.

Christian Eriksen - 3 (ud 82.)
Nåede ikke samme højder som mod Slovenien, men det var nu stadig en fin indsats af playmakeren, som virkelig havde taget arbejdshandskerne på. Det er ikke mange dueller, som Eriksen normalt vinder, men det gjorde han i dag, hvor han flere gange drillede Rice og co. 

Jonas Wind - 2 (ud 57.)
Der var ingen fikse hældetaljer i dag for Wind, som døjede godt og grundigt med at komme ind i kampen. Samarbejdet med Højlund fungerede slet ikke, og Jonas Wind kom nærmest først ind i kampen efter den halve time. 

Rasmus Højlund - 1 (ud 68.)
Hvad er der dog sket med Højlund? Nu seks landskampe i træk uden mål, og i dag var nok hans dårligste kamp i år. Bolden sprang konstant fra ham, og han blev tit den lille i duellerne. Lige nu ligner Danmarks angrebsstjerne en, som er ramt på selvtilliden, og det siger en del, at Hjulmand pillede ham ud midtvejs i anden halvleg ved stillingen 1-1, og man skal op og vinde kampen. Det problem skal fikses hurtigst muligt.  

INDSKIFTERE:

Alexander Bah - 3 (ind 57.) 
Alexander Bah, for pokker! Du kunne have afgjort kampen! Benfica-backen endte i en drømmeposition, da han erobrede bolden fra Marc Guehi, og Danmark var tre mod en ned mod Jordan Pickfords mål. Desværre fik Bah ikke lukreret på situationen.

Mikkel Damsgaard - 3 (ind 57.)
Fik lov til at spille lidt forskellige positioner, og det slap Damsgaard egentlig ganske fint fra. Han var ikke bange for at gå ind i duellerne, og han sendte sågar et kvalificeret hug afsted mod Pickfords mål, som nok fik ham til i et splitsekund at drømme sig tilbage til 2021.

Yussuf Poulsen - 3 (ind 67.) 
Han skulle ind og tage slagsmålene med de engelske stoppere, og det var lige nøjagtig hvad Yussuf Poulsen gjorde. Han fylder bare en del, og han må være enormt irriterende at spille imod. 

Christian Nørgaard - UB (ind 82.)

Andreas Skov Olsen - UB (ind 82.)

TRÆNER:

Kasper Hjulmand - 4
Hjulmand har været en del i vælten efter sine sene indskiftninger mod Slovenien og efterfølgende forklaringer, men man skal da lige love for, at han fik taget revanche i dag. Skiftede flere gange formationer og presspil undervejs i kampen, og han var ikke bange for at skifte tidligt ud. De danske spillere havde ild i øjnene og spillede friskt, og det her var et kæmpe plus for Kasper Hjulmand.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.