Video : Tipsbladet
EM

- Jeg kunne forestille mig, at Kjær tager dertil

I Tipsbladets EM-show tirsdag blev flere af landsholdets erfarne profiler diskuteret - og her kom Jesper Christiansen med et bud på, hvor Simon Kjær kan fortsætte karrieren.

Generationsskifte på landsholdet.

Det har været et meget, meget omtalt emne i det seneste halvandet år, og i tirsdagens udgave af Tipsbladets EM-show, hvor vært Amanda Bodenhoff havde selskab af David Boysen og Jesper Christiansen, blev det også vendt, hvem der kan være færdige på landsholdet efter denne slutrunde.

Og her var der tre profilerede navne, David Boysen kunne se være færdige på landsholdet. 

- Jeg synes, Schmeichel skal skiftes ud efter den her slutrunde personligt. Han har været en helt fantastisk målmand hele sin karriere, men jeg synes, det er tid til, at en anden skal have chancen. Hvis de ikke kan få chancen nu, er det jo nærmest sådan, at løbet er kørt for de her målmænd. Så skal det være nogle helt andre målmænd, der skal ind og overtage på sigt.

- Simon Kjær får en test i den her rolle som bænkspiller til denne slutrunde. Kan han fungere og være leder uden for banen? Så kan det være, at han kan være med en gang til, men så vil snakken om, at han ikke spiller en rolle på banen, komme igen. Gider han det? Og er det det rigtige at gøre?

- I forhold til Delaney tror jeg ikke, at han bliver udtaget igen. Det bliver andres tur. Jeg tror, han kommer til at have udspillet sin rolle efter slutrunden. Han har haft en fantastisk landsholdskarriere, men jeg tror, han er færdig på landsholdet, siger David Boysen i showet.

Simon Kjær har som anfører været en nøglefigur på landsholdet, men under denne slutrunde er han ikke fast mand.

Efter slutrunden står han også uden klub og skal have styr på sin fremtid, og det skifte får sandsynligvis indflydelse på hans landsholdsfremtid. Det mener Jesper Christiansen, der også har et bud på, hvor den danske kaptajn kan fortsætte karrieren.

- Jeg tror, at med det valg, Simon tager med hensyn til sin næste klub, der kommer han til at spille fast. Jeg kunne slet ikke forestille mig, at han tager til en klub, hvor han skal kæmpe om pladsen. Det er han for gammel til, og han har brug for at spille kampe hele tiden. Det ved han også.

- Jeg kunne godt forestille mig, at han tog til Tyrkiet. Jeg er ret sikker på, at hvis han tager til Tyrkiet, spiller han fast, siger Jesper Christiansen.

Det får dem til at tale om et muligt comeback til Fenerbahce i studiet, for Simon Kjær spillede som bekendt i den tyrkiske storklub fra 2015 til 2017.

Og med hensyn til Kasper Schmeichels fremtid på landsholdet, tror Jesper Christiansen, der som bekendt er tidligere topmålmand, ikke at landsholdskeeperen selv mener, at han er færdig.

- Ikke hvis du spørger ham selv. Og hvis jeg sætter mig ind i det der som målmand, vil man sige, “jeg er langt fra færdig”.

- Jeg tror, at Kasper tager beslutningen, når det er, og ikke Hjulmand. Jeg tror, at han har så stor status i truppen også, at han har en stor del at sige om det. Men jeg håber også, at Kasper ikke tager den, når han er helt nede, men mens han stadig præsterer godt, siger han.

Se hele showet, hvor Thomas Gravesen også er med på en videoforbindelse fra Tyskland, i videoafspilleren øverst i artiklen.