Video : Tipsbladet
EM

Mystik om sene danske udskiftninger

Ovenpå det skuffende 1-1-resultatet har Kasper Hjulmands sene udskiftninger fyldt meget, men ifølge landstræneren selv gjorde han faktisk klar til at skifte spillere en del minutter før Sloveniens udligning.

På trods af en stærk første halvleg endte Danmarks første EM-kamp alligevel særdeles skuffende. 

Efter pausen mistede Danmark gradvist kontrollen, og efter et dundrende stolpeskud fra Benjamin Sesko gik det så galt for Danmark i det 77. minut, da Erik Janza fik udlignet med et afrettet skud efter et hjørnespark. 

Både i kommenteringen og i DR-studiet efter kampen var der en hel del fokus på, at Kasper Hjulmand ventede helt til det 78. minut med at lave sin første udskiftning, da Joakim Mæhle erstattede Victor Kristiansen.

Thomas Gravesen kritiserede Kasper Hjulmand for ikke at lave ændringer, når holdet havde brug for det, mens DR-kommentatorerne Andreas Kraul og Mikkel Bischoff også diskuterede, om udskiftningerne skete for sent, når nu Danmarks energinniveau var faldet i løbet af anden halvleg. I Tipsbladets EM-show var Benjamin Leander decideret uforstående overfor 'passitiviteten' fra den danske bænk. 

Efter søndagens 1-1-kamp fortalte Kasper Hjulmand, at han i det 64. eller 65. minut tog fat i udskifterne for at sige, at de skulle ind. Ifølge Hjulmand gik der herefter lidt tid, hvorefter de danske indskiftere stod fire-fem minutter og ventede uden at få lov til at komme ind. 

I kampens 70. minut sagde Andreas Kraul i kommenteringen, at Kasper Hjulmand nede på sidelinien var i gang med at give instruktioner til Joakim Mæhle og Yussuf Poulsen, der var klar til at komme ind. 

På mandagens pressemøde, hvor Hjulmand havde haft lejlighed til at gense søndagens kamp, fortalte landstræneren, at han forsøgte at foretage udskiftninger flere minutter før Sloveniens scoring. 

- Jeg sagde, at de skulle stå klar i 72. minut med trøjer på. Vores to (Joakim Mæhle og Yussuf Poulsen, red.) står klar, da Slovenien skifter deres to på det indkast i det 75. minut, lød det fra Hjulmand, der ikke kender svaret på, hvorfor udskiftningerne ikke blev effektueret med det samme.  

- Nej. Jeg spørger, hvorfor de ikke kommer ind. De står klar, og jeg troede egentlig, at de ville blive skiftet ind der, og så har de indkastet, Sesko sparker på stolpen, og de får hjørnet, og halvandet minut senere har de udlignet.

I det 78. minut, lige efter Sloveniens 1-1-mål, kom Joakim Mæhle endelig på banen, mens Andreas Kraul i kommenteringen sagde, at Yussuf Poulsen havde taget overtrækstrøje på igen. I det 80. minut lød det fra Kraul, at Hjulmand gjorde klar til at sende Christian Nørgaard i aktion. 

- Tredobbelt dansk udskiftning undervejs. Kunne man argumentere for, at det er faldet for sent? lød det fra Andreas Kraul.

- Der er i hvert fald ingen tvivl om, at vi er faldet i energiniveau i anden halvleg. Alle de ting, vi gjorde godt i første halvleg, har vi ikke gjort i anden halvleg, var vurderingen fra Mikkel Bischoff. 

Først i det 83. minut kom Yussuf Poulsen så på banen, i stedet for Rasmus Højlund. Samtidig blev også Christian Nørgaard og Kasper Dolberg sendt i aktion, i stedet for henholdsvis Pierre-Emile Højbjerg og Jonas Wind. 

I det 89. minut foretog Kasper Hjulmand sin femte og sidste udskiftning, da Thomas Delaney afløste Morten Hjulmand.