Video : Tipsbladet
EM

Stor ændring? Tror, Hjulmand gør sig nogle tanker

Kunne Kasper Hjulmand finde på at ændre Danmarks formation til den sidste gruppekamp? En særlig detalje kan tale for, taler de om i Tipsbladets EM-show søndag.

Der venter en skæbnekamp for Danmark på tirsdag. Her skal Danmarks gruppe afgøres, når Kasper Hjulmands tropper møder Serbien i sidste gruppekamp, mens gruppemodstanderne Slovenien og England tørner sammen andetsteds, og i Tipsbladets EM-show blev der søndag varmet op til kampen.

Forud for den kamp kan Danmark glæde sig over en god historik mod Serbien.

Jeg tror, at Hjulmand gør sig nogle tanker om formationen for ikke at blive låst

Senest de to hold mødtes, var i foråret 2022, hvor Danmark vandt med hele 3-0 i Christian Eriksens comebackkamp i Parken.

Der er løbet meget vand i åen siden dengang, men én særlig detalje fra den kamp har Tipsbladets nyhedschef Kenneth Jensen taget med i søndagens udgave af Tipsbladets EM-show.

- Det, jeg tog med, da jeg sad og kiggede på det, er, at vi spillede 4-3-3. Serberne spiller jo med tre i bagkæden, så vil man matche formationerne? Eller vil man prøve at gøre noget andet?

- Historisk set har Hjulmand talt varmt om at have en formation, hvor han gør noget andet for at skabe nogle overtal på banen. Det kunne være, at man ville spille 4-3-3, så man har nogle kantspillere, der kan presse deres wingbacker tilbage og skabe overtal fremme på banen.

- Det er også bare svært at snakke om nu, fordi vi har spillet 3-5-2 to gange nu, og jeg tror også, at vi kommer til at se det fra start i denne kamp. Men jeg tror, at Hjulmand gør sig nogle tanker om formationen for ikke at blive låst, siger Kenneth Jensen.

Fodboldanalytiker Benjamin Leander kan også sagtens forstå, hvis landstræneren overvejer sine muligheder. Han peger blandt andet på testkampen mod Schweiz i marts som et eksempel på, hvor svært det kan være at skabe chancer med 3-5-2 mod et andet tremandsforsvar.

- Det blev en meget fastlåst nulløsning. Og det blev det også, da vi mødte Tunesien (ved VM i Qatar) med tre i bagkæden, siger Benjamin Leander.

- De har ikke middelniveau
Selvom vi endnu ikke ved, hvordan holdene stiller op, er Benjamin Leander lille optimist på Danmarks vegne.

- Serbien har ikke et middelniveau. Enten er de rigtig gode og bliver pisket frem, eller også er de rigtig dårlige, som vi fik en forsmag på mod Slovenien, hvor de var på hælene,

- På grundkvalitet er de ikke så meget dårligere end vi er. Vi ser også, at de har nogle profiler fra den absolutte elite i Europa, men der er forsigtig optimisme, og Danmark har en lille favoritværdighed, siger han i showet.

Se hele søndagens udgave af Tipsbladets EM-show i videoafspilleren øverst i artiklen, hvor der også bliver talt om, at nogle fra landsholdet udnyttede fridagen lørdag til at tage til gin-smagning.